Forca: Za koaliciju bitno rješavanje identitetskih pitanja

October 16, 2012   | news

U Forci djelimično zadovoljni ishodima završenih parlamentarnih izbora, moguća partnerstva sa vladajućom koalicijom ili opozicionarima zavisiće od prijedloga za rješavanje identitetskih pitanja Albanaca, kazao potpredsjednik Force Genci Nimanbegu za Portal Analitika.

Prema riječima dosadašnjeg poslanika u Skupštini,  u albanskoj koaliciji Forca, djelimično su zadovoljni rezultatima parlamentarnih izbora održanih u nedjelju.

„Naime osvojili smo jedan mandat iako je naš cilj bio da osvojimo dva mandata, ali smo zadovoljni činjenicom da smo najveća albanska koalicija i dokazali smo da  uživamo najveći ugled među albanskim biračima“ kazao je Nimanbegu.

Iz ove koalicije smatraju da izborni zakon za Albance nije afirmativan, što se pokazalo na ovim izborima, jer umjesto dosadašnjih četiri mandata, pripadnici albanskog naroda sada imaju dva mandata.

O mogućim koalicijama u Forci razmišljaju a prvenstveni cilj saradnje sa određenim partijama i koalicijama, predstavnicima najveće albanske koalicije biće „rješavanje identitetskih pitanja Albanaca, ravnopravnost u društvu i uravnoteženi razvoj sa ostalima“.

„Albanske partije treba da imaju zajedničku platformu za koju će se odlučiti narednih dana i na tim osnovama zalagaćemo se za partnerstvo, a ne za bezuslovno učešće u vlasti“ rekao je potpredsjednik Force.

Na pitanje koga u Forci smatraju bližim koalicionim partnerima – vladajuću koaliciju ili nekog iz opozicije, Genci Nimanbegu je odgovorio da su stavovi njegove kolacije poznati javnosti.

„Naš cilj je unapređenje prava albanske zajednice i to je naša početna tačka. I sa jednima i sa drugima imamo dodirnih tačaka ali i razlika“ kazao je za Portal Analitika, potpresjednik Force.

Analitika – Informativni Portal