Škrelja:Albanci ne treba da budu nezadovoljni rezultatima izbora

October 20, 2012   | news

Rezultatima izbora treba da budu nezadovoljne albanske stranke, a ne Albanci, jer oni ne glasaju samo nacionalne već i građanske partije, kazao je poslanički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja.

„Velika je greška kada neko govori da su Albanci nezadovoljni, jer rezultatima izbora mogu biti nezadovoljni lideri albanskih stranaka a ne albanski narod, koji ne glasa samo nacionalne stranke“, rekao je Škrelja agenciji MINA.

On je ocijenio da su lideri albanskih stranaka morali da se dogovore o zajedničkom nastupu, kako bi ostvarili bolji izborni rezultat.

„Albanske stranke nastupile su u četiri kolone i to je bila greška, jer u će u novom sazivu imati samo dva mandata, a zajednički nastup omogućavao im je tri poslanika“, dodao je Škrelja.

Govoreći o ocjenama albanskih stranaka da je Izborni zakon nepravičan i da diskriminiše manjine, Škrelja je kazao da taj akt ide ne štetu manjinskim partijama koji ne mogu da nađu kompromis o zajedničkom nastupu.

„Imali smo dosta prilike da razgovaramo o Izbornom zakonu tokom njegovog donošenja. Kada bi znao da je neki propis diskriminatorski i da ide na moju štetu, ne bih učestvovao na izborima“, precizirao je on.

Škrelja je naveo da mu je žao mi je što Demokratska unija Albanaca neće imati poslanika u novom sazivu parlamenta, jer je, kako je kazao, ta stranka dala izuzetan doprinos razvoju građanske i multietničke države i bila partner DPS-a.

„To je partija koja je bila u parlamentu više godina, ali vidjećemo šta će da odluči Ustavni sud, po žalbi DUA na odluku Državne izborne komisije da im ne dodijeli mandat“, zaključio je on.

Analitika – Informativni Portal

2