Zenka: Vlast se uplašila prijetnji ulicom Demokratskog fronta

October 22, 2012   | Ngjarjet - Events

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka rekao je za Portal Analitika da je glavni uzrok što njegova stranka nije dobila mandat „otvorena prijetnja ulicom od strane Demokrtaskog fronta“.

Zenka je, komentarišući odluku Državne izborne komisije koja je odbila mandat njegove stranke, istakao da su institucije podlegle pritiscima i da su donijele nepravednu odluku samo da bi sačuvle mir.

– Nakon nepravde koja je učinjena odlikom DIK-a, stupio je na snagu i zakon sile, prisile i ulice. Prijetnja ulicom od strane Demokratskog Fronta odlučila je da se DUA-i oduzme pravedeno stečeni mandat. Mislili smo da Albanci trebaju da poštuju institucije sistema i da za svoje pravo treba da se bore kroz institucije. Desilo se da institucije podležu pritiscima i ne odlučuju na osnovu pravde već na osnovu toga da se obezbjedi mir, na račun slabijeg i manjeg naroda – rekao je Zenka za Portal Analitika.

On je istakao da su iz DUA znali „u momentu kad su pročitali otvorene prijetnje DF-a državi da će država da podlegne prijetnjama da bi se obezbjedio neki mir“.

– Država je podlegla prijetnjama i izašli su u susret nepravdi a ne pravdi. DUA će nastaviti svoj rad, nijesu ovo ni prvi ni zadnji izbori, ali ovog puta se išlo logikom udri po Albancima jer je tu lakše. Njesmo tražili glasove Srba i smo samo tražili da se poštuju prava albanskih glasača – rekao je Zenka.

Lider DUA-e je naglasio da je i njegova stranka mogla da prijeti ulicom, ali da su „odlučili da poštuju institucije sistema države u čijem su stvaranju učestvovali“.

Analitika – Informativni Portal