Cungu se sastao sa Dejanom Lukovcem,predstavnikom Zelenih Crne Gore

November 15, 2012   | Ngjarjet - Events

Predsjednik Cungu se sastao sa Dejanom Lukovcem u cilju osnivanja Opštinskog savjeta za održivi razvoj u Opštini Ulcinj

Danas se Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sastao sa g-dinom. Dejanom Lukovcem, predstavnikom Zelenih Crne Gore. Cilj ovog sastanka je formiranje Opštinskog savjeta za održivi razvoj u Opštini Ulcinj.

G-din. Lukovac je prisutne upoznao sa prcesom i ciljem osnivanja Nacionalnog Savjeta za održivi razvoj u Crnoj Gori koji je osnivan 1992, kao početak stvaranja organizacionih pretpostavki i kapaciteta Crne Gore da prati ono što je bio svjetski prioritet, filozofiju Održivog Razvoja. On naglašava da je razvoj koji nije povezan sa očuvanjem okoline i društveno socialnim potrebama, defektan razvoj i da je filozofija održivog razvoja i postala svjetska filozofija. Ustanovilo se da je potreba formiranja Savjeta za formiraju u samim opštinama gde se i nalaze potenciali, resursi i problemi. Formiranje Opštinskih savjeta bi podrazumjevalo da se i u opštinama projektuju planovi i strategije održivog razvoja.

Predsjednik Cungu je pozdravio inicjativu Zelenih za onsivanje ovakvog savjeta u Ulcinju. On je ocjenio da kako je Opština Ulcinj u fazi izrade Prostornog urbanističkog plana i Strateškog plana razvoja ovo su povoljne okolnosti, zato što su ovi dokumenti od velikog značaja u fazi kada se bude radilo na proučavanju dolumenata, ocjenjivanju stanja i donošenja planskih dokumentata vezamo za održivi razvoj Opštine Ulcinj.
Osim Opštine Ulcinj, za formiranje Opštinskih savjeta pozitivno su se izrazile još 5 Opština Crne Gore: Opština Cetinje, Opština Bijelo Polje, Opština Pljevlja, Opština Tivat i Opština Kolašin. Do sada Opštinski savjet za održivi razvoj postoji samo u Danilovgradu.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE