Zaplijenjeno još 16 kg skanka na GP Sukobin – Murićani

November 17, 2012   | Ngjarjet - Events

Službenici Uprave policije su, u saradnji sa službenicima Uprave carina, Policijom Republike Albanije i učesnicima operacije DCAF sinoć na graničnom prelazu Sukobin – Murićani zaplijenili 16 kilograma skanka, koji je bio sakriven u putničkom vozilu.

Službenici Ispostave granične policije Bar – Ekspozitura granične policije Ulcinj su, 16. novembra 2012. godine oko 20,00 časova, postupajući po informaciji albanske policije, na ulazu u Crnu Goru izvršili detaljan pregled putničkog vozila marke „Fiat Punto“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin A.Z. (35) iz Lene Mata.

Kao suvozač u vozilu se nalazio takođe albanski državljanin S.D. (33) iz Gjon Mata.

Policijski i carinski službenici su pregledom vozila u prednjim dijelu, ispod desnog blatobrana i u rezervnoj gumi, pronašli 31 pakovanje u kojima se nalazilo oko 16 kg skanka.

Prilikom pretresa vozila je koriščeno optičko elektronsko sredstvo fibroskop.

U skladu sa protokolom o radu zajedničkog graničnog prelaza Sukobin –Murićani, navedena lica i skank su predati službenicima albanske policije radi daljeg postupanja.

Službenici Uprave policije i Uprave carina su noć ranije, 15 novembra 2012. godine, na istom graničnom prelazu u vozilu „Opel“ kojim je upravljao makedonski državljanin S.V. pronašli i zaplijenili oko 15,5 kg skanka.

Uprava policije Crne Gore