Na GP Sukobin – Murićani zaplijenjeno 36 kilograma skanka

November 25, 2012   | Ngjarjet - Events

Službenici Uprave policije su, u saradnji sa službenicima Uprave carina i policijom Republike Albanije sinoć na graničnom prelazu Sukobin – Murićani zaplijenili oko 36 kilograma skanka, koji je bio sakriven u putničkom vozilu.

Službenici Ispostave granične policije Bar – Ekspozitura granične policije Ulcinj su, 24. novembra 2012. godine oko 17,30 časova, postupajući po informaciji albanske policije, na ulazu u Crnu Goru izvršili detaljan pregled putničkog vozila „Mercedes“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin G.C. (29) iz Puke.

Kao suvozač u vozilu se nalazio takođe albanski državljanin M.P. (30) iz Puke.

Policijski i carinski službenici su pregledom vozila u bunkeru, ispod poda vozila pronašli 46 pvc pakovanje u kojima se nalazilo oko 36 kilograma suve biljne materije za koju se pretpostavlja da je opojna droga skank.

Prilikom pretresa vozila koriščeno je optičko elektronsko sredstvo fibroskop.

U skladu sa protokolom o radu zajedničkog graničnog prelaza Sukobin – Murićani, navedena lica i skank su predati službenicima albanske policije radi daljeg postupanja.

Službenici Uprave policije su noć ranije, 23. novembra 2012. godine, u dvije odvojene akcije na području Tivta i Nikšića zaplijenili oko 10,7 kilograma opojne droge marihuana.

Uprava policije Crne Gore