Aneks sporazuma Đukanovića i Cungua: Forca preuzima Morsko dobro

December 3, 2012   | news

Dogovor Đukanovića i Cungua: Forca preuzima Morsko dobro

Cungu je kazao da je aneksom utvrđeno da će se svi potpisnici zajednički zalagati na ubrzanju postupka oko osnivanja opštine Malesija

Forca je na kasno sinoć održanoj sjednici GO, usvojila aneks sporazuma o zajedničkom djelovanju u novoj vladi prema kojoj će toj partiji pripasti devet funkcija koje biraju, postavljaju i imenuju Vlada i Skupština.

Lider Force Nazif Cungu kazao je na konferenciji za novinare da je aneksom utvrđeno da će se svi potpisnici zajednički zalagati na ubrzanju postupka oko osnivanja opštine Malesija.

“Takođe, aneksom su utvrđene i funkcije koje će pripasti koaliciji “Forca za jedinstvo”.

Imaćemo predsjednika Upravnog odbora “Morsko dobro” što je za nas veoma važno, zatim dva pomoćnika ministra i još šest predstavnika na funkcijama koje biraju, postavljaju i imenuju Vlada i Skupština”, kazao je Cungu, koji je aneks sporazuma dogovorio u subotu sa novim mandatarom Milom Đukanovićem.

On je podsjetio da je Forca prethodno sa Bošnjačkom strankom i Hrvatskom građanskom inicijativom zaključila političku platformu o principima zajedničkog djelovanja radi unapređenja položaja manjinskih naroda u Crnoj Gori i sporazum o zajedničkom političkom djelovanju o formiranju skupštinske većine i Vlade Crne Gore.

Između ostalog, u toj platformi se navodi da će sve partije, potpisnice podržati izbor predsjednika Skupštine Crne Gore iz redova Socijaldemokratske partije i predsjednika Vlade iz redova Demokratske partije socijalista.

Cungu je, odgovarajući na pitanje “Vijesti” izrazio zadovoljstvo aneksom jer, kako je rekao, Forca će konačno moći sa pozicija izvršne vlasti direktno uticati na razvoj Ulcinja.

Samir Adrović
Vijesti online

1