Dritan Abazović u emisiji Okvir: Parlament da reaguje – Video

December 3, 2012   | Ngjarjet - Events

U Nikšiću se desila politička korupcija sistemskog karaktera i bilo bi suludo da parlament kao krovna demokratska institucija ne preduzme nešto radi prevazilaženja situacije, rekao je funkcioner Pozitivne Crne Gore, Dritan Abazović. Sjednica crnogorskog parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o programu i sastavu nove vlade, odgođena je za sjutra, na zahtjev opozicije zbog događanja u Nikšiću u vezi formiranja vlasti. Abazović je kazao da je Pozitivna podržala inicijativu opozicije da se odgodi sjednica Skupštine. »Mislimo da je to zbog složenosti situacije u Nikšiću neophodno”.

“Svi smo uvjereni da je u pitanju politička korupcija sistemskog karaktera koja se više puta ponavlja u Crnoj Gori. Potpuno bi bilo suludo kada parlament kao krovna institucija koja treba da brani demokratske tekove ne bi preduzela neke korake u pravcu prevazilaženja situacije”, rekao je Abazović novinarima.

On je ocijenio da nema nikakvih razloga za održavanje novih izbora u Nikšiću, jer je činjenica da su građani svoju volju iskazali prije 40 dana.

“To što se desilo obesmišljava samu demokratiju, I onda čemu održavati nove izbore ako svaki put možete da kupite ono što vam nedostaje, naravno mislim na Demokratsku partiju socijalista”, rekao je Abazović.

Upitan da li odgađanje sjednice traže iz protesta ili zato što očekuju promjenu za jedan dan, on je rekao da je to “znak protesta, ali i da očekuju da se svašta desi”.

“Izraz našeg protesta je odgađanje te sjednice, a šta može da se očekuje pitajte nadležne. U svakom slučaju nećemo dozvoliti da ovo prođe nesmotreno, jer je u pitanju sistemska pojava korupcije u društvu”, kazao je Abazović.

Izvor: Mina

http://www.rtcg.me/images/biblioteka/audio_video_arhiva/okvir_02122012.flv