Na GP Sukobin – Murićani zaplijenjeno 18 kg opojne droge

December 13, 2012   | Ngjarjet - Events

Zaplijenjena opojna droga

Službenici Uprave policije na Graničnom prelazu Sukobin-Murićani, spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja opojnih droga iz Republike Albanije u Crnu Goru, i kod albanskog državljanina M.H. pronašli 18 kilograma opojne droge skank

U zajedničkoj akciji službenici Uprave policije, Uprave carina i policije Republike Albanije su spriječili pokušaj krijumčarenja 18 kilograma opojne droge skank, (12.decembra 2012. godine oko 23h ) na Graničnom prelazu (GP) Sukobin-Murićani.

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin, M.H. (30) pronađeno je 40 PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija, tamno zelene boje, za koju se predpostavlja da je opojna droga skank težine 18 kilograma. Skank je bio sakriven u airbagu vozila u kojem je pronađeno 28 PVC pakovanja, dok je u prednjem braniku vozila pronađeno 12 PVC pakovanja.

Kao suvozač u vozilu se nalazio albanski državljanin S.M. (22).

U skladu sa protokolom o radu zajedničkog graničnog prelaza Sukobin –Murićani, M.H., S.M. i skank su predati službenicima albanske policije radi daljeg postupanja.

Uprava policije Crne Gore