Parodi Politike – by Sejdo Ismaili

January 2, 2013   | Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo

Parodi Politike ne UlqinGEZUAR 2013 – Politika si GURI NE UJE

Në përdorimin e tanishëm, parodia është një formë e satirës që imiton vepra apo krijime tjera të artit si porosi për të përqeshur një dukuri të shëmtuar. Mund të përdoret për të futur humorin e dhembshur. Parodia ekziston në të gjitha artet dhe mediat, përfshirë literaturën, muzikën, dhe filmin. Edhe lëvizjet kulturore mund të parodizohen. Si vepra janë nganjëherë në gjuhën e folur. teprimi, imitimi, shtrembërimi apo përqeshja.

Parodi Politike – by Sejdo Ismaili

Sot po m’shkon dita rremuje
Hodh budalla nji gur ne uje
njiqind te mençem s’mund ta nxjerrin
veç po thojn se ja pam sherrin

Per kete gur qe hodh budalla
ban shamate e gjith mahalla
ment verdall gjithkush i solli
pse kete gure budalla hodhi

Vrasin menen bri kanalit
diskutojn per gur t’budallit
thot budalla kot po rrini
gurin tem ju smun ta nxirrni

Para jush kan ardh do tjere
smun e nxorren asnjiher
tuj lan punen kot e m’kot
un shiko e qesh me lot

m’fal o Zot po thot budalla
me kto t’mencem shum u talla
lesh e li ja’u kam ba ment
kam hedh gurin n’parlament

Do te kaloj nji kohe e gjate
me u shterr ujt e me met that
gurin tem kurr s’muj ta nxjerrin
kan me than vec ja pam sherrin

teksti : G.A

Sejdo Ismaili Facebook

2