Dva lica osumnjičena za nezakonit lov, jedno od njih i za ugrožavanje sigurnosti

January 7, 2013   | Anketë / Anketa

Službenici Ispostave policije Ulcinj lišili su juče, 05. januara 2013. godine, slobode M.M. (34) i G.D. (41) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su istog dana počinili krivično djelo nezakonit lov. M.M. se na teret stavlja i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu M.J. iz Podgorice.

M.J. je prethodno Dežurnoj službi Ispostave Ulcinj prijavio da je prilikom monitoringa, koji je obavljao kao zaposleni u jednom udruženju za zaštitu ptica, na području Ucinjske solane u krivolovu zatekao dva lica, koja je, nakon što je vidio da vrše odstrijel pataka, uspio da fotografiše. On je prijavio i da mu je jedno od ta dva lica, vidjevši da ih je fotografisao, uputilo prijetnje, a zatim i uperilo pušku u njegovom pravcu.

Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i ubrzo identifikovali i pronašli osumnjičena lica. Od njih su oduzeli oružje i pernatu divljač – osam odstrijeljenih pataka.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su se M.M. i G.D. prvo dovezli vozilom u naselje Štoj, do kanala Port Milena, gdje su vozilo i ostavili, a zatim su se improvizovanim čamcem prebacili preko kanala i neovlašćeno ušli u basene AD „Solana“, vlasništvo Eurofonda. U bazenu br. 3 su, sumnja se, postavili plastične markere – plutajuće patke, a zatim je M.M. odstrijelio pet, a G.D. tri divlje patke. Kada ih je M.J. primijetio i fotografisao, M.M. mu je, sumnja se, prijetio i uperio je pušku u njegovom pravcu, nakon čega su se njih dvojica udaljili i odvezli vozilom koje su ostavili kod Port Milene.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji je kvalifikovao krivična djela. Osumnjičeni M.M. i G.D. su istog dana, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom tužiocu.

Izvor: Uprava policije Crne Gore