Danas referendum: Gusinje traži opštinu – Video

January 8, 2013   | Ngjarjet - Events

gusinje referendumStanovnici Plava danas će se na konsultativnom referendumu izjašnjavati o inicijativi da Gusinje ponovo dobije status opštine.

Zbog izjašnjavanja i podrške inicijativi, tokom proteklog vikenda u Plav su stigli i mnogi iz ovog kraja koji žive u Njujorku, piše Pobjeda.

Na prekjučerašnjem predreferendumskom skupu poručili su da će svi do jednog glasati za povraćaj statusa opštine, te da je to njihov san.

Predsjednik SO Plav dr Said Čekić je kazao Pobjedi da očekuje pozivitan ishod glasanja na referendumu, te da će Gusinje uskoro ponovo biti opština.

Predsjednik Mjesne zajednice u Gusinju „2. avgust“ dr Rusmin Laličić rekao je da će dobijanje statusa opštine omogućiti ovom kraju da „stane na noge“.

Grupa Gusinjana koji žive i rade u Njujorku, a koji su ovih dana stigli da glasaju na referendumu rekli su da im je želja da se poslije radnog vijeka svi vrate u rodni kraj i ulože stečeni kapital.

U Gusinju živi više od 30.000 stanovnika. Mještani kažu da bi vraćanje statusa opštine i izgradnja puta Gusinje – Podgorica motivisalo mnoge mlade ljude koji su stekli visoko obrazovanje da ostanu, dok bi se, kažu, veliki broj vratio iz svijeta.

Izvor: CDM

4