Omanula zimska turisticka sezona u Ulcinju

January 20, 2013   | news

Hoteli zatvoreni_CLOSET_Ulcinjska RivieraSportista nema, hoteli zatvoreni

ULCINj – Turistički poslenici iz Ulcinja nemaju čime da se pohvale ove zime. Većina hotela ne radi, a najviše brine to što je izostao očekivani dolazak sportista koji se već godinama tradicionalno pripremaju u najjužnijoj opštini. Proteklih godina su u ovo vrijeme sportski tereni na Velikoj plaži bili puni fudbalera, atletičara, radili su hoteli, igrale se pripremne utakmice, a na gradskim ulicama često su se mogli sresti gosti iz susjedne Albanije, BiH, Srbije… Istina, gostiju ima, ali njihov broj je neznatan. Nosilac ulcinjskog turizma Hotelsko-turističko preduzeće „Ulcinjska rivijera“ još nije otvorilo nijedan objekat, iako je krajem godine bilo najava da će već početkom januara otvoriti hotele „Belvi“ i „Olimpik“.
isat-dragovoja– U nastupajućoj zimskoj sezoni očekujemo sportske klubove iz Albanije, Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije – najavljivali su iz tog preduzeća.
Zašto su objekti tog preduzeća još zatvoreni, juče nijesmo mogli da saznamo. Direktor prodaje u HTP „Ulcinjska rivijera“ Isat Dragovoja nije želio da nam odgovori zašto još nemaju gostiju i da li će ih uopšte biti ove sezone. U lokalnoj TO kažu da nemaju podatke o broju gostiju u hotelskom i privatnom smještaju.
– Trenutno ne radi nijedan hotel osim „Mediterana“, a nijesmo obaviješteni da li radi neki privatni pansion, pa zbog toga i nemamo podatke.

Emina Dervisi.1Da li će neki objekat biti otvoren, zasad ne znamo, ali u svakom slučaju ćemo biti obaviješteni ukoliko se to desi – kazala nam je službenik TO Emina Derviši. Prema njenim riječima, TO nije učestvovala u promociji zimske sezone, s obzirom na to da su tokom januara i februara sportisti najčešći gosti Ulcinja.
– U hotelu „Mediteran“, koji jedini radi tokom čitave godine, rečeno nam je da je zimi posjeta veoma slaba i da nema većih organizovanih posjeta.
– Nemamo najava i rezervacija za naredni period. Hotel je trenutno prazan, a gostima se nadamo za vikend. To su uglavnom kratkotrajni boravci na nekoliko dana – kazali su nam na recepciji hotela. M.K

Izvor: DAN