Škrelja: “Albanci nemaju nijedan razlog da ne podrže Vujanovića”

January 29, 2013   | Ngjarjet - Events

luigjshkreliPodršku Filipu Vujanoviću na predsjedničkim izborima dio albanskih partija usloviće određivanjem preciznog datuma održavanja referenduma o Opštini Malesija, rekao je ranijeVaselj Siništaj, inače predstavnik Građanske inicijative u koaliciji Forca za jedinstvo, i najavio pregovore sa kolegama iz DPS-a.

Prema Siništajevim riječima, Građanska inicijativa je trenutno zamrzla učešće u izvršnoj vlasti, čiji je dio postala nakon jesenjih parlamentarnih izbora.

DPS-ov Luiđ Škrelja, pak, za naš radio kaže da Siništaj vjerovatno nije dobro proučio koalicioni sporazum i objašnjava:

“Ne znam kako će izgledati ti pregovori, i to iz vrlo jednostavnog razloga – koalicija, odnosno predsjednik najjače stranke koja predvodi koaliciju, Force, je potpisnik koalicionog sporazuma za davanje podrške i vršenje vlasti na državnom nivou sa DPS-om, a samim dokumentom je predviđeno da će Albanci podržati kandidata Demokraske partije socijalista. Stoga, g-din Siništaj najvjerovatnije nije dobro pročitao odredbe sporazuma, jer kako drugačije tumačiti njegovu izjavu.”

Škrelja, međutim, naglašava da Demokratska partija socijalista neće bježati od razgovora:
 

“Razgovori, dogovori i pregovori su neprevaziđeni izrazi demokratije, koji uvijek donose kvalitetne pomake, po bilo kojem pitanju. Apsolutno sam za pregovore, ali što se Albanaca tiče, a govorim i u svoje ime, jer sam i sam Albanac, premda pripadam politički građanskoj opciji – nemaju nijedan razlog da, čak mislim, i masovnije nego ikad, pruže podršku Filipu Vujanoviću kao predsjedničkom kandidatu.”

Izvor: Antena M

1