Sinistaj: DPS ne da referendum

January 30, 2013   | Ngjarjet - Events

Vaselj-SinistajPredugo traje obećanje Demokratske partije socijalista (DPS) kada je u pitanju postizborni sporazum koji je ta partija potpisala sa koalicijom Forca za jedinstvo, ocijenio je predstavnik tog albanskog saveza Vaselj Siništaj.
On je naveo da su manjine potpisale zajednički sporazum sa DPS-om, ali je ostalo da se definiše i aneks sporazuma.
– Ovo je trenutak da oni ispune ono što su obećali građanima. Ako ovog puta to ne urade, onda je pitanje kada će – kazao je Siništaj medijima.
On je podsjetio da albanske stranke neće podržati predsjedničkog kandidata DPS-a Filipa Vujanovića ukoliko do održavanja izbora, 7. aprila, ne bude određen datum referenduma za opštinu Tuzi.
– Vjerujem da ćemo definisati datum odavanja referenduma u Tuzima. Ukoliko ne bude određen prije održavanja predsjedničkih izbora tačan datum referenduma, onda nema dogovora. Sam referendum ne znači automatsko dobijanje statusa opštine, već o tom pitanju treba da se izjasni prvo Vlada pa onda i Skupština – poručio je Siništaj.
On nije želio da komentariše izjavu političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića da će referendum u Tuzima biti raspisan ali da ne zna kad, navodeći da o tom pitanju treba da se izjasne premijer Milo Đukanović ili predsjednik države Filip Vujanović. Mi.N.

Izvor: DAN

1