Grbovic: Most Port Milene biće završen do kraja marta – Video

February 3, 2013   | Ngjarjet - Events

Most Port Milena Ulcinj

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, kazao jeda će most prekoPort Milene biti završen do kraja marta.

– U toku su završni radovi na izgradnji mosta preko Port Milene. U pitanju je najveći infrastrukturni projekat koji se gradi kod nas u posljednjih godinu dana. Vrijednost radova je oko 13,5 miliona eura, a očekujem da će biti završen do kraja marta, naveo je Grbović.

Ukupna dužina poteza koji je obuhvaćen projektom iznosi 900 m od čega je most dužine 350 m. Ispred mosta je urađen kružni tok. Na mostu se nalaze 4 kolovozne trake, a sa obje srane je trotoar. Duž mosta, kao i na prilaznim saobraćajnicama urađena je rasvjeta. Na mostu je napravljena veoma kvalitetna ograda od nerđajućeg čelika.
Most Port Milena Ulcinj.1

-Most će biti izvanredan i sjajno uklopljen u sredinu. Radi se o jedinstvenom sistemu navlačenja, a na sredini most se otvara i biće omogućeno propuštanje velikih jahti za marinu Port Milena, rekao je Grbović.

Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena izvršiće se povezivanje već izgrađenog bulevara u Ulcinju sa putem za Adu Bojanu čime će se povećati protočnost saobraćaja, odnosno smanjiti saobraćajne gužve koje su naročito izražene tokom ljetnje turističke sezone. Most je projektovan sa 4 saobraćajne trake širine po 3,25 m, razdjelnim pojasom od 2,0 m i obostranim pješačkim stazama širine po 2,65 m. Ukupna širina mosta iznosi 20,30 m. Projektant mosta preko kanala Port Milena je DB Inženjering.

Analitika – Informativni Portal
Video Portal Analitika

http://www.infobiro.info/files/webvideo02cg/Ulcinj%20Direktor%20Direkcije%20za%20saobracaj%20Veselin%20Grbovic%20o%20izgradnji%20mosta%20preko%20Port%20Milene.flv
1