Hoteli u Hvaru, Makarskoj i Dubrovniku već rasprodani za špicu sezone

February 5, 2013   | Bota
turistidubrovnikZAGREB – Pojedine hotelske kuće već su zaustavile prodaju aranžmana čak i za rujan jer su im kapaciteti popunjeni, donosi HRT.
Prema njihovim informacijama u hotelima u Hvaru i Makarskoj u hotelskom smještaju nemoguće je naći sobu za srpanj i kolovoz, a dubrovački hoteli već su odavno rasprodani.U splitskoj i dubrovačkoj zrakoplovnoj luci veselo trljaju ruke, a Split je najavio uvođenje sedam novih linija ovog ljeta. Iz turističkih zajednica pozivali su zainteresirane da prijave sobe i apartmane jer će prema najavama ovoga ljeta svaki krevet biti dragocjen. Prema ovakvim najavama čeka nas još jedna rekordna sezona.

Ukupne investicije u hrvatskom turističkom sektoru ove će godine iznositi 2,6 milijardi kuna, od čega gotovo dvije milijarde kuna ili 124 posto više nego lani ulaže privatni sektor odnosno 25 najvećih hotelsko-turističkih tvrtki, kazao je prošloga tjedna ministar turizma Veljko Ostojić. Do iznosa investicija Ministarstvo je, kao i svake godine, došlo anketiranjem turističkih tvrtki, ali i javnog sektora (županija, gradova, turističkih zajednica) koji će prema procjenama ove godine u turizam uložiti 200 milijuna kuna.

Ministar je najavio i da će se u prvom ovogodišnjem kvartalu razraditi modeli privatizacije za preostalih 13 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu te će se one naći na natječajima do kraja ove godine pa bi se onda u 2014. od toga mogao također očekivati snažniji zamah investiranja.

Autor/izvor: SEEbiz

1