Turistička ponuda Ulcinja, Bara, Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog u Prag “Holiday World”

February 8, 2013   | news

Turisticka ponuda Ulcinja u Prag - Holiday World.1Prag “Holiday World”  (07. – 10. Februara 2013.)

Turistička Organizacija Ulcinja u saradnji sa lokalnim turističkim Organizacijama Bara, Budve, Tivta, Kotora I Herceg Novog učestvuje na 22.Medjunarodnom sajmu turizma “Holiday World”, koji se održava u Pragu od 07. – 10. februara 2013.godine..

Od turističke privrede svoju ponudu promovišu i HTP “Ulcinjska Rivijera”, “Budvanska Rivijera”, HTP “Mimoza” iz Tivta, hoteli Otrant I Mediteran iz Ulcinja kao i mnogo turističkih agencija iz Ulcinja I cijele Crne Hore.
Turisticka ponuda Ulcinja u Prag - Holiday World.2

Prvog dana sajma održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora uz najavu nastavka dobre saradnje. Posjetiocima našeg standa je ponuđen raznovrstan materijal uz pomoć kojeg su se na engleskom i češkom jeziku posjetioci mogli informisati o ponudi kako Ulcinja tako i cijele Crne Gore u 2013.godini.

U okviru sajma «Holiday World», sinoć su tokom tradicionalnog okupljanja agencija i partnera u srednjevjekovnom dvorcu Djetenice na svečanoj gala večeri dodjeljena priznanja hotelima “Otrant”  iz Ulcinja, „Queen of Montenegro“ iz Budve  I turističkom naselju ‘’Slovenska plaža’’ za prvoklasnu uslugu u sezoni 2012.

Danas, 08.februara je održana press konferencija na kojoj je direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore gospodin Saša Radović, upoznao zvanice sa aktuelnom turističkom ponudom crnogorskog primorja, ali i cijele Crne Gore. Tom prilikom za preko 30 čeških novinara i predstavnika tur operatora i turističkih agencija je upriličena i promocija kulture i gastronomije crnogorskog primorja.
Turisticka ponuda Ulcinja u Prag - Holiday World.3

Tokom ova dva dana sajma Česi su generalno bili zainteresovani za smještajne kapacitete, puteve za pješačenje , izlete i zabavne manifestacije, kao i za cijene tokom ljetnje sezone 2013. Sa zadovoljstvom mozemo istaci da je vladalo veliko interesovanje  Čeha za Ulcinj, jer Česi važe za iskusne putnike koji su posebno zainteresovani za prirodu i aktivan odmor kao sto je Kite I Wind Surf na Velikoj plaži.

Do kraja 2012. godine Crnu Goru je posjetilo skoro 27.000 Čeha koji su ostvarili približno 175.000 noćenja, što predstavlja povećanje od 2% u odnosu na 2011. godinu.

Na 22. Međunarodnom sajmu u Pragu učestvuje preko 50 stranih zemalja sa oko 800 učesnika. Do kraja sajma očekuje se oko 35.000 posjetilaca.

Stručna služba Turističke Organizacije Ulcinj

YouTube Preview Image

2