Ulcinj: Otvaranje mosta Port Milena u aprilu

February 9, 2013   | news

NazifCungu_Ivan Brajovic_port milena_ulcinjNajskuplji infrastrukturni projekat u Crnoj Gori, gradnja mosta Port Milena u Ulcinju, biće završen krajem marta i pušten u funkciju početkom aprila, najavili su danas predstavnici Vlade i lokalne uprave.

Ministar saobraćaja Ivan Brajović precizirao je da je riječ o investiciji od 13,9 miliona eura, ističući da će most značajno rasteretiti saobraćaj i relaksirati, kako je rekao, nezamislive gužve tokom ljetnjih mjeseci.

-Ovo je najznačajnija investicija iz oblasti saobraćaja. Dužina zahvata mosta je 920 metara, dok je most dug 350 i širok 20,3 metara, sa četiri trake za vozila, razdijelnim ostrvom i trakama za pješake. Nakon završetka projekta imaćemo jedan od najljepših prilaza Ulcinju- naveo je Brajović.

Podsjetio je da je gradnja mosta povjerena slovenačkoj firmi Primorje, koja je sredinom prošle godine odustala od projekta zbog finansijskih problema, tako da završne radove izvode podizvođači, predvođeni firmama Bemaks i Metalac.

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu naglasio je da se bez mosta na Port Mileni ne može zamisliti razvoj turizma na Velikoj plaži.

-Zahvaljujem se vlasnicima zemljišta na kojem se gradi kružni tok na razumijevanju. Ovim će se bulevar nastaviti sve do Velike plaže- kazao je Cungu.

Brajović je ponovio da su najozbiljniji kandidati za realizaciju gradnje autoputa od Bara do granice ss Srbijom Evropska investiciona banka, konzorcijum Enka- Behtel i kineski partneri.

-Svakodnevno primamo zainteresovane- razgovarao sam sa potencijalnim partnerima iz Poljske i Velike britanije, a očekujemo i partnere iz Indije. Dakle, ništa nećemo prepustiti slučaju i razgovaraćemo sa svima o eventualnom angažmanu. Osnovni uslovi u pregovorima su najbolja finansijska ponuda i što brži početak radova. U optimističnoj varijanti, autoput bi počeo da se gradi u drugoj polovini ove godine- rekao je Brajović.

Analitika – Informativni Portal

Esklizive Video “Portal Analitika” – Klikni i Blokiraj video

1.http://www.infobiro.info/files/webvideo02cg/Ulcinj%20Ivan%20Brajovic%20Ministar%20pomorstva%20i%20saobracaja%20tokom%20obilaska%20radova%20na%20Port%20Mileni.flv

2.http://www.infobiro.info/files/webvideo02cg/Ulcinj%20Predsjednik%20Opstine%20Ulcinj%20Nazif%20Cungu%20o%20znacaju%20mosta%20Port%20Milena.flv

3.http://www.infobiro.info/files/webvideo02cg/Ulcinj%20Obilazak%20radova%20na%20mostu%20preko%20kanala%20Port%20Milena%20KADROVI.flv

3