Ulcinjska policija rasvijetlila više KD protiv imovine

February 12, 2013   | Ngjarjet - Events

Policija u Ulcinju rasvijetlila više KD protiv imovine

Službenici Uprave policije su, danas 12. februara 2013. godine, u Ulcinju, lišili slobode M.R. (32), nastanjenog u Baru, zbog osnovane sumnje, da je počinio dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju.
Kradja kuca u Ulcinju

Sumnja se, da je M.R., 01. februara 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu N.D. iz Ulcinja, na način što je prethodno pokušao obiti prozor na kući – vlasništvo oštećenog koja se nalazi u naselju Bijela Gora u Ulcinju, a kada nije uspio u tome, razvalio ulazna vrata kuće i potom iz unutrašnjosti otuđio veću količinu zlatnog nakita, satove i novac. M.R. je, nakon toga, sumnja se, prodao otuđeni nakit na području Podgorice.

M.R. je, kako se sumnja, prethodno u januaru 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, na način što je, obio prozor na kući – vlasništvo O.R. iz Ulcinja, a potom ušao u unutrašnjost kuće, gdje je izvršio premetačinu, ali nije otuđio ništa, jer ga je vlasnik kuće zatekao u izvršenju krivičnog djela, nakon čega je M.R. pobjegao sa lica mjesta.

Policija sumnja, da je M.R. u decembru 2012. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu E.V. iz Ulcinja, iz čije je kuće koja se nalazi u ulici Borisa Kidriča u Ulcinju, otuđio veću količinu zlatnog nakita, prethodno obivši prozor na kući. Sumnja se, da je M.R. otuđeni zlatni nakit prodao na području Podgorice.

Policija je o svim događajima obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju.

Protiv M.R. je podnijet izvještaj, zbog osnovane sumnje, da je počinio dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Nakon lišenja slobode, M.R. je, uz izvještaj, u zakonskom roku, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, na dalju nadležnost.

 

Izvor: Uprava policije Crne Gore