DN: Manjine čekaju Ustavni sud da se izjasne da li će Vujanoviću dati podršku?

February 13, 2013   | Ngjarjet - Events

Potpisivanje_sporazuma_DPS, SDP, LP, BS, HGI, Force i Albanske koalicijeManjinske stranke koje pripadaju aktuelnoj vlasti još nijesu donijele konačan stav o tome kome će dati podršku od predsjedničkih kandidata, odnosno hoće li podržati kandidata DPS i aktuelnog predsjednika Filipa Vujanovića.

To će, kako kažu, uglavnom saopštiti krajem sedmice. Namjerno ili slučajno, stavove će saopštiti tek nakon odluke da li je Vujanovićeva kandidatura ustavna, pišu današnje Dnevne novine.

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da ta stranka još nije donijela konačan stav o tome koga će podržati na predstojećim predsjedničkim izborima.

On je u izjavi za Dnevne novine saopštio da će se predsjedništvo stranke sastati za vikend i da će tada već imati precizniji stav koga će podržati.

„Do kraja nedjelje odlučićemo ko će dobiti našu podršku. Očekujem da će se ubrzo oglasiti i Ustavni sud po pitanju ustavnosti kandidature Filipa Vujanovića. Nakon toga, iznijećemo svoj stav“, kaže Husović.

Marija Vučinović iz Hrvatske građanske inicijative kaže da će ta odluka najvjerovatnije biti poznata do kraja sedmice.

„Tokom ove sedmice očekujemo sastanak središnjeg odbora gdje ćemo donijeti konačnu odluku. Ali, mislim da bi trebalo sačekati još malo prije nego što kandidati zvanično prikupe potpise i zvanično postanu kandidati. Mi u stranci planiramo da ove sedmice sazovemo sjednicu i načnemo tu priču“, kaže Vučinović.

Predsjednik Force Nazif Cungu kratko je saopštio da će ta stranka na čijem je čelu u narednim danima donijeti odluku koga će podržati,

Inače, predsjedničke kandidature sa potpisima podrške građana dostavljaju se Državnoj izbornoj komisiji do 18. marta.

 

Analitika – Informativni Portal