Sastanak Cungua i Ministra Ivana Brajovica

February 13, 2013   | Ngjarjet - Events

Nazi Cungu-Ministar Ivan Brajovic_UlcinjSastanak Predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua i Ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića

 

Nakon obilaska gradilišta na Port Mileni u kabinetu predsjednika opštine Ulcinj održan je sastanak u kojem su, pored delegacije iz Opštine Ulcinj i Ministra saobracaja i pomorstva Ivana Brajovića učestvovali i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović kao i inženjer Direkcije za saobraćaj Duško Kokić.
Nazi Cungu-Ministar Ivan Brajovic_Ulcinj.2
Na sastanku se razgovaralo o mnogim značajnim projektima od kojih je na prvom planu završetak radova na mostu Port Milena što treba da se završi krajem marta nakon čega slijedi realizacija privremenog riješenja spajanja mosta sa bulevarom prije turističke sezone. Projekat izgradnje kružnog toka ispred Opštine Ulcinj kao i dionica do bulevara „Majka Tereza” je takođe razmatran na sastanku sa čime će se nastaviti nakon turističke sezone.
Nazi Cungu-Ministar Ivan Brajovic_Ulcinj.3

Nastavak izgradnje druge faze regionalnog puta Ulcinj – Sukobin uključuje i problem premještanja cjevovoda od Kruta do raskrsnice prema Ostrosu, o ovome su se pristni usaglasili  da  je potrebna finansijska podrška svih relevantih ministarstva. Na osnovu postojećeg predračuna realizacija premještanja cijevovoda iznosi180 000 EUR. Minsitar Brajović je naglasio da je potrebno ukloniti sve barijere koje bi usporile završetak druge faze izgradnje puta prije turističke sezone kao i obećao da će pomoći komunikaciju problema drugim ministarstvima koja bi mogle da se angažuju u riješavanju istog. Produbljenje Bojane je jedan od projekata koji Ministarstvo saobraćaja podržava u potpunosti i koji bi trebao da se realizuje u saradnji sa Albanijom.
Nazi Cungu-Ministar Ivan Brajovic_Ulcinj.1
Veoma značajno pitanje za opštinu Ulcinj je izgradnja marine koju su predstavnici Opštine Ulcinj otvorili na sastanku. Oni su ministra upoznali sa planiranim lokacijama i tražili podršku od strane Ministarstva saobraćaja u realizaciji istog. Ministar Brajović je pozitivno ocjenio projekat izgradnje marine i naglasio da će kontaktirati zainteresovane investitore i upoznati sa ovim. Jedno veoma bitno pitanje koje je takođe otvoreno je regulisanje Centra Vladimira što će se ubrzo razmatrati od strane ekipe na terenu.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE