Susret ministra Numanovica sa predsjednikom Albanskog savjeta T.Tahirijem

February 14, 2013   | Ngjarjet - Events

Susret ministra Numanovića sa predsjednikom Albanskog savjeta gospodinom Tahirom Tahirijem

Boraveći u radnoj posjeti opštini Ulcinj, juče 13.02.2013.godine, ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović je posjetio prostorije Albanskog savjeta u Crnoj Gori.
Ministar Numanovic-Tahir Tahiri-Ulcinj

U razgovoru sa gospodinom Tahirom Tahirijem, predsjednikom Albanskog savjeta, ministar Numanović je još jednom istakao da ulogu savjeta u institucionalnom unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionanih zajednica, kao i neophodnoj saradnji savjeta i resornog Ministarstva.

Novim Pravilima za izbore članova savjeta, koja priprema Ministarstvo, će se stvoriti pravni preduslovi da u prvoj polovini ove godine budu konstituisani novi sastavi savjeta, a očekivanja ministra su da savjeti u narednom periodu treba da posebno obrate pažnju na korišćenju kapaciteta koja im je dao zakon.

Zahvaljujući ministru na posjeti, gospodin Tahiri je predočio osnovne aktivnosti Albanskog savjeta, akcentujući na potrebu drugačijeg načina raspodjele sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, u smislu veće podrške savjetima, a sve na planu ispunjavanja njihove uloge u društvenom ambijentu.

 

 

Izvor: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava