M.Karamanaga: TO zadovoljan rezultatima posjete sajmu turizma u Pragu

February 16, 2013   | Ngjarjet - Events

Minir KaramanagaČehe privlači aktivan odmor

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Minir Karamanaga izjavio je, nakon nedavne posjete 22. Međunarodnom sajmu turizma u Pragu, da su turisti iz Češke zainteresovani za odmor u najjužnijoj crnogorskoj opštini.
– Česi su generalno zainteresovani za smještajne kapacitete, puteve za pješačenje, izlete i zabavne manifestacije, kao i za cijene za predstojeću ljetnju sezonu. Sa zadovoljstvom možemo istaći da je vladalo veliko interesovanje Čeha za Ulcinj, jer oni važe za iskusne putnike koji su posebno zainteresovani za prirodu i aktivan odmor kao što je recimo kajt i vind surf na Velikoj plaži – kazao je Karamanaga.
Prema njegovim riječima, ponudu u Pragu promovisali su HTP Ulcinjska rivijera, hoteli Otrant i Mediteran, kao i mnogo turističkih agencija.

– Prvog dana sajma održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora, uz najavu nastavka dobre saradnje. Posjetiocima našeg štanda je ponuđen raznovrstan materijal, uz pomoć kojeg su se na engleskom i češkom jeziku posjetioci mogli informisati o ovogodišnjoj ponudi, kako Ulcinja tako i cijele Crne Gore – rekao je Karamanaga.
Na 22. Međunarodnom sajmu u Pragu učestvovalo je preko 50 stranih zemalja sa oko 800 učesnika, a sajam je posjetilo 35.000 posjetilaca. Do kraja 2012. godine Crnu Goru je posjetilo skoro 27.000 Čeha, koji su ostvarili približno 175.000 noćenja, što predstavlja povećanje od dva odsto u odnosu na 2011. godinu.

Izvor: DAN

2