Turistička ponuda Ulcinja na sajmu u Beogradu

February 24, 2013   | news

OT e Ulqinit ne panairin e turizmit Beograd.8Sajam Turizma Beograd

Na sajmu turizma IFT u Beogradu koji se održava od 21. do 24.02.2013 Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje u saradnji sa Nacionalnom Turističkom Organizacijom i drugim lokalnim organizacijama Crne Gore na zajedničkom štandu u hali 1, gdje TO Ulcinj je obezbjedila za prezentaciju grada i svih zainteresovanih turističkih subjekata 30m2 izlagačkog prostora. Svoju turističku privredu na ovom sajmu su odlučili da predstave i HTP Ulcinjska Rivijera, HTP Velika Plaza, hotel Albatros i još mnogo turističkih privrednika I agencija iz Ulcinja. Prvog dana održavanja sajma posjeta je bila očekivano dobra i najviše interesovanja zainteresovani posjetioci štanda su pokazali za ljetnju turističku sezonu, aktivan odmor itd. Turistička Organizacija Ulcinj je za ovu priliku štampala nekoliko primjeraka novog kataloga za hotelski I privatni smjestaj na crnogorskom odnosno srpskom jeziku kojim je obogatila promovisanje svoje ponude.
OT e Ulqinit ne panairin e turizmit Beograd.9

U sklopu sajamskih aktivnosti, prvu noć je u klubu „Cezar“ delegacija Crne Gore koju predvodi ministar odrzivog razvoja I turizma Branimir Gvozdenovic je upriličila prijem za medije, turoperatore, poslovne partnere i prijatelje iz Srbije i Crne Gore, u organizaciji NTOCG. Prijemu su prisustvovali ambasador Crne Gore u Srbiji, Igor Jovović, predstavnici ambasada drugih zemalja u Srbiji, kao i poznati glumci i brojne ličnosti iz politike, kulture, biznisa, umjetnosti, sporta i medija. Direktor NTOCG Radović pozdravio je sve prisutne i upoznao ih sa trenutnim ponudom Crne Gore za ovu sezonu. Naglasio je da je priprema sezone otpočela ranije nego ikada i to na svim nivoima.NTOCG je, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, drugi dan sajma je organizovala tematsko druženje „Prvi ukus ljeta“ za partnere, medije i turoperatere na zajedničkom štandu, uz prezentaciju tradicionalnih crnogorskih vina i kuhinje.
OT e Ulqinit ne panairin e turizmit Beograd.5

Statistički podaci ukazuju da je tokom 2012. god u Crnoj Gori boravilo skoro 12% više turista sa ovog tržišta nego prethodne godine (oko 338.000). Prema istraživanju agencije „TNS Medium Gallup” od ukupnog broja turista koji su išli na ljetnji odmor tokom prethodne godine, njih 41,4% je izabralo Crnogorsko primorje, 21,1% Grčku, 6,2% Tursku; i 2,8% ispitanika Hrvatsku, što govori da je Crna Gora i dalje omiljena destinacija za turiste sa tržišta Srbije.

Na kraju moramo reći da je naš grad tokom 2012.godine, posjetilo 12.918 turista iz Srbije koji su ostvarili 107.497 noćenja što znači 17% više u odnosu na 2011.godinu.

Stručna služba Turističke Organizacije Ulcinj


YouTube Preview Image
1