Abazović na seminaru Regionalne Akademije za demokratiju

February 25, 2013   | Ngjarjet - Events

Abazovic i Nimanbegu na seminaru Regionalne Akademije za demokratiju-SuboticaPoslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović učestvuje na četvorodnevnom seminaru pod nazivom “Reforma sektora bezbjednosti na Zapadnom Balkanu” u Subotici.

Ovo je prvi seminar Regionalne Akademije za demokratiju RAD koji se u okviru programa “Pravda i bezbjednost” održava od 23. do 26. februara.

Regionalna akademija za demokratiju RAD ima cilj da doprinese regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu u oblasti demokratije, ljudskih prava, pravde i izgradnje institucija kroz izgradnju kapaciteta novih generacija političkog rukovodstva i olakšavanje njihovog međusobnog razumijevanja i saradnje.

“Posvećena postojećim političkim akterima koji će u bliskoj budućnosti formirati najviši nivo političkog rukovodstva, RAD teži da oblikuje ljudsku infrastrukturu koja će pomoći učvrstiti tekuće procese demokratizacije, pridržavanja standardima ljudskih i manjinskih prava iznad političkih ili nacionalnih interesa, i prihvatanju duha regionalne saradnje i pomirenja sa susjedima”, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

U naredne tri godine, RAD će na svojim događajima okupiti 150 političkih lidera iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije u zajedničkom iskustvu učenja i razmjene.

“Učesnici su izabrani iz redova vodećih političara koji već imaju značajne pozicije na državnom nivou ili u njihovim političkim partijama – državni sekretari, zamjenici ili pomoćnici ministara, poslanici, funkcioneri vodećih stranki, diplomate, kao i jedan broj najistaknutijih predsjednika opština”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: CDM