Rrezart Cungu fitues i turneut ne Kroaci

March 15, 2013   | Sporti / Sport

Federata e tenisit në Kroaci organizoj turneun të kategoris 16 vjeçar në Ogulin.

Nga Mali i Zi morrën pjes Rrezart Cungu nga Ulqini dhe Maksim Miqkoviq nga Nikshiqi.

Rrezarti në xhiron e parë u takua me Marko Shushanj. Rrezarti fitoj me rezultatin 6:0 6:1.

Në çerek-finale u taku me Dominik Horvat. Rrezarti triumfoj përsëri me të njëjtin rezultat (6:0 6:1).

Me Filip Shepiq u takua në gjysëm-finale. Djaloshi nga ulqini e befasoj kroatin me rezultatin 6:0 6:0.
Rrezart Cungu fitues i turneut ne Kroaci

Kundërshtari i Rrezartit në finale ishte Luka Veseliq. Rrezarit fitoj me rezultatin 6:1 6:1 dhe u shpall fitues i tureut.

Maksim Miqkoviqit i takoj vendi i tret ne këtë turnej.

Federata e tenisit në Kroaci është e kënaqur me lojen dhe rezultatet e Rrezartit. Prandaj vendosën që Rrezartit t’ja japin ‘’Wild Card’’ për turneun e kategoris ‘’Future’’. Nëse Rrezarti do të këtë sukses në këtë turnej, ather do të fitoj pikët ATP dhe do të rënditet në rank-listen ATP, në të cilën rënditen tëgjith tenistët më të mir, siç jan Roxher Federer, Novak Gjokoviq, Rafel Nadal etj.

Tk Bellevue