Ulcinj: Dio grada pod vodom

March 15, 2013   | news

Permbytjet-ne-UlqinULCINJ – Dio grada od glavne pošte do Port Milene u četvrtak je bio pod vodom. Usljed velikih kiša u posljednjih nekoliko dana i većeg priliva vode sa okolnih brda, došlo je do izlivanja Bratice i poplave u neseljima Totoši i Đerane. Ugrožen je veliki broj kuća. Porastao je vodostaj u Port Mileni, a rijeka Bojana je došla do tačke kada ozbiljno prijeti da se izlije.

Policijska patrola kod restorana „Palma“ vraćala je vozila koja su se uputila prema Velikoj plaži, s obzirom da je put pored Elektrodistribucije bio neprohodan, usmjeravajući ih na pravac prema Gimnaziji. U ovom dijelu grada voda je prijetila da poplavi veliki broj kuća. Suvih nogu moglo se izaći samo sa ribarskim gumenim čizmama.

Pored Gimnazije, gdje se može proći kolima, na putu je pravi bazen dubok oko  40 centimetara, a voda se sliva u mnogobrojne lokale pored puta. Radnici iz pekara, prodavnica, frizerskih salona i kafića na sve načine pokušavaju da svoja radna mjesta odbrane od vode.

Zgrada Komunalnog preduzeća okružena je vodom, a poplavljena je i benzinska pumpa koja se nalazi neposredno uz nju. Desna strana bulevara, sve do novog mosta na Port Mileni, potpuno je poplavljena. Veliki broj vozila u oba smjera kreće se samo lijevom stranom puta, dok desnom mogu da prođu samo vozila sa dizelaši.

Na Bojani vodostaj je došao do podova restorana i rijeka ozbiljno prijeti. Putevima koji se nalaze pored Bojane i vode do vikendica moglo se proći samo terenskim vozilima.

Kiša u četvrtak nije prestajala…

A.Ž.
Izvor: POBJEDA