Nevrijeme pričinilo probleme u ulcinjskom naselju Pinješ

March 21, 2013   | Ngjarjet - Events

naselje-pinjes-ulcinjBor pao u dvo­ri­šte

L­CINj – Usled ele­men­tar­nih ne­po­go­da u ul­cinj­skom na­se­lju Pi­nješ pri­je dva da­na uru­šio se sta­ri bor ko­ji je pao u dvo­ri­šte pen­zi­o­ner­ke Bi­lja­ne Voj­vo­dić. Ona na­po­mi­nje da je još ra­ni­je oba­vi­je­sti­la nad­le­žne op­štin­ske or­ga­ne o pro­ble­mu ko­ji mo­že iza­zva­ti sta­ro i tru­lo sta­blo bo­ra ali ni­ko ni­je re­a­go­vao.
– Pro­blem da­ti­ra još iz ju­na 2012. go­di­ne ka­da je dio ovog istog sta­bla za­tvo­rio ulaz u mo­ju ku­ću. Kom­ši­je i ja upo­zna­li smo nad­le­žne sa opa­sno­šću ko­ja nam pri­je­ti. Šum­ska slu­žba ta­ko­đe je kon­sta­to­va­la da je po­treb­na hit­na in­ter­ven­ci­ja, ali ni­ko ni­je re­a­go­vao – pri­ča Voj­vo­di­će­va ko­ja je pro­blem pri­ja­vi­la Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­nu dje­lat­nost i Ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji ko­ji, upr­kos to­me, ni­je­su, ka­ko ka­že, in­ter­ve­ni­sa­li.
Voj­vo­di­će­va je re­vol­ti­ra­na što ni­ko od nad­le­žnih, či­ju je po­moć tra­ži­la, ni­je re­a­go­vao pa se pi­ta šta bi bi­lo da je ne­ko tom pri­li­kom stra­dao.
– Za­hva­lju­ju­ći kom­ši­ja­ma raš­či­šćen je pri­laz do mo­je ku­će. Mi od ju­na stre­pi­mo i mo­li­mo nad­le­žne da svo­ju gre­šku is­pra­ve – po­ru­ču­je Voj­vo­di­će­va.
Di­rek­tor JP Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti Za­na Sar­van ne­gi­ra­la je na­vo­de Voj­vo­di­će­ve tvr­de­ći da ni­je do­bi­ja­la ni­ka­kav za­htjev za ukla­nja­nje sta­bla bo­ra.
– Od vas pr­vi put ču­jem za ovaj pro­blem. Do nas ni­je sti­gao ni­ka­kav za­htjev ali bez ob­zi­ra na to mi će­mo, već da­nas, iza­ći na te­ren i ulo­ži­ti na­po­re ka­ko bi se ovaj slu­čaj ri­je­šio – ka­že Za­na Sar­van.
I u Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti tvr­de da im ni­je po­zna­to da je ne­vri­je­me u Pi­nje­šu sru­ši­lo sta­blo bo­ra u dvo­ri­šte Voj­vo­di­ća.
– O ovoj pro­ble­ma­ti­ci raz­go­va­ra­ću sa nad­le­žnim u slu­žba­ma i po­stu­pi­će­mo shod­no svo­jim nad­le­žno­sti­ma – sa­op­štio je Av­do Der­vi­ši, se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti.

Va.R.
Izvor: DAN