Ponovo došlo do pucanja asfaltne podloge na putu Ulcinj – Bar

March 22, 2013   | Ngjarjet - Events

Ponovo doslo do pucanja asfaltne podloge na putu Ulcinj – BarULCINJ –  U naselju Kruče, na desetom kilometru od Ulcinja prema Baru, magistralni put je ozbiljno oštećen i veoma opasan za saobraćaj.

Put je počeo da tone još prije nekoliko mjeseci, a nakon posljednjih kiša ponovo je došlo do erozije koja je ovom prilikom izazvala njegovo pucanje na više mjesta i ozbiljno potonuće. Ova dionica, na izuzetno frekventnoj saobraćajnici koja povezuje Bar i Ulcinj, posebno je opasna noću, jer nema ulične rasvijete. Dužinom od oko deset metara dio puta je potonuo oko 60 centimetara, a na više mjesta uočljive su i pukotine. Postavljena je signalizacija o oštećenjima na putu.

Oštećeni dio magistrale nalazi se iznad klizišta u Kručama kod Starog Ulcinja, tačno iznad kuća koje su oštećene erozijom (o čemu je Pobjeda već izvještavala). Sanacija ovog dijela puta izvodi se maltene jednom godišnje, jer se magistrala nalazi na tlu koje čini glinovita drobina. Voda koja se sliva sa brda čini ovo zemljište trošnim, pa se put redovno oštećuje.

Iako je put počeo ozbiljno da tone još u januaru, još ništa nije urađeno kako bi se oštećenja sanirala.

A.Ž.

Izvor: POBJEDA