TO Ulcinj predstavila ponudu u Moskvi – MITT 2013

March 22, 2013   | news

TO Ulcinj predstavila ponudu u Moskvi - MITT 2013.5Moskva MITT 2013 (20-23.03.13)

Na ovogodišnjem internacionalnom sajmu turizma MITT u Moksvi koji se održava od 20 – 23. Marta, Turistička Organizacija Ulcinj je uzela učešće na organizovanom štandu Nacionalne Turističke Organizacije i u saradnji sa lokalnim organizacijama Crne Gore . MITT je jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu na kome učestvuje više od 3000 vodećih kompanija iz preko 180 destinacija, što ukazuje da je ovo mjesto ključno kada je u pitanju turistička industrija i idealna prilika da se predstavi turistička ponuda zemlje. Crnogorska delegacija je predvođena ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem koji je na poziv ruskog ministra kulture Vladimira Medinskog prvog dana sajma uzeo učešće na Prvom samitu ministara u turizmu u Moskvi, kome je prisustvovao veliki broj zvaničnika ali i drugi značajni predstavnici turističke privrede na globalnom nivou. Na štandu je organizovan sastanak sa turoperaterima i i turističkim agencijama prilikom kojeg je razmotrena mogućnost unapređenja saradnje i šira obuhvaćenost tržišta.
Ulqini në Panairin e Turizmit në Moskë MITT - 2013.5

Turistička Organizacija Ulcinj je predstavila svoj grad kao atraktivnu turističku destinaciju za aktivan domor ruskim turistima a od turističkih privrednika sa područja ulcinsjke opštine prisutni su i HTP Ulcinjska Rivijera i hotel Palata Venezia, kao vila Eneida koji će tokom svih dana sajma imati kontakte sa brojnim partnerima i zainteresovanim klijentima.

Rusi su tradicionalno mnogobrojni turisti Ulcinja, a prema statističkim podacima Ulcinj tokom 2012.godine je posjetilo ukupno 6.341 turista iz Rusije koji su ostvarili 42.249 noćenja.

Ovogodišnji sajam završava se 23.03 i do kraja sajma se očekuje posjeta od oko 100.000 posjetilaca.

Stručna služba TO Ulcinj