Dritan Abazoviq apelon për dialog dhe tolerancë – Video Tv Boin

March 26, 2013   | Rajoni / Region

Qarqeve të caktuara politike u konvenon ekzistenca e ndarjeve , ka vlerësuar deputeti i Malit të Zi pozitiv,  Driatan Abazoviq, duke bërë ftesë për tolerancë dhe zgjidhje paqësore të problemit në Dinoshë.
Dritan-Abazovic-Skupstina.1

Abazoviq konsideron se ngjarjet në Dinoshë  nuk janë në të mirë të asnjërës palë dhe nuk janë në pajtim me traditën e banorëve të Malësisë që konfliktet të zgjidhen me dialog  duke shtuar se do të ishte mirë që të thërrasin paq dhe tolerancë. Abazoviq , e ka ftuar Këshillin nacional të shqiptarëve që sa më parë të reagojë dhe ti ftojë të gjithë liderët fetarë të gjitha palët dhe ata që janë të interesuar dhe mund të ndihmojnë në zgjidhjen e problemit që të angazhohen aktivisht.

Abazoviq , siç ka theksuar është i zhgënjyer me ngjarjet e djeshme në Tuz me rastin e konfliktimit të dy grupeve të nxënësve në gjimnazin e atjeshëm. Mendoj se nuk është mirë që tendencat e tilla të zgjerohen edhe më tej, në veçanti jo në mesin e fëmijëve dhe të rinjve , ka theksuar Abazoviq.

TVCG