Turistička organizacija Ulcinj u sajmu turizma u Sarajevo

March 28, 2013   | news

Turisticka Organizacija Ulcinj u Sarajevo.2Sajam u Sarajevu 27.03.2013

Na 36.međunarodnom sajmu turizma koji se održava u okviru manifestacije Dani Turizma u Sarajevu od 27 do 29.03.13.godine, Turistička Organizacija Ulcinj nastupa u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Tivta i Herceg Novog kao i lokalnim turističkim organizacijama sa sjevera. Zajedničko predstavljanje lokalnih turističkih organizacija podržao je veliki broj privrednika kako učešćem sa svojim promotivnim materijalom tako i ličnim prisustvom. Od privrednika na našem štandu prisustvuju predstavnici hotela Mediteran, htp Velika Plaža, agencija In Montenegro Travel, institut Igalo, hotel Hungest Sun Resort i dr. Moramo napomenuti da štand Crne Gore prvog dana sajma je posjetio i direktor predstavnistva Nacionalne Turističke Organizacije u Sarajevu Faruk Čaluk.

Prvog dana sajma zabilježena je dobra posjeta a zajednički štand su posjetile i mnogobrojne turističke agencije koje su izrazile spremnost da sarađuju sa turističkom privredom iz našeg grada.
Turisticka Organizacija Ulcinj u Sarajevo

U cilju što kvalitetnije promocije i upoznavanja bosanske javnosti sa novitetima u turističkoj ponudi Crne Gore drugog sajma na našem štandu su bile prisutne najpoznatije medijske kuće iz Bosne i Hercegovine kao sto su TV kantona Sarajevo, TV Vogošće, radio Dnevni Avaz i dr.gdje se organizovalo druženje sa novinarima uz prezentaciju tradicionalnih crnogorskih vina i specijaliteta.

Turistička Organizacija Ulcinj je predstavila svoj grad kao atraktivnu turističku destinaciju za aktivan odmor a s obzirom da zadnjih godina turisti iz Bosne i Hercegovine dolaze u većem broju, za Ulcinj Bosanko tržište je jako bitno tako da planirano  i učešće na Lukavačkom sajmu (Tuzlanski kanton) koji se smatra jednim od najvećih i najznačajnijih sajmova u BIH koji ce se odrzati od 9 do 11. maja.

Ovaj sajam je potvrdio veliko interesovanje turista iz BIH za nas nas grad i njihovu zelju da i ove godine u Ulcinju provedu svoj odmor.

Prema podacima Monstat-a Ulcinj tokom 2012.godine je posjetilo 7.240 turista iz BIH koji su ostvarili 61.385 noćenja, a očekivanja su da će ih ove godine biti mnogo više.

Stručna služba TO Ulcinj