Ćetković: Insistiraću na provjeri finansijskog poslovanja

March 30, 2013   | Ngjarjet - Events

Andrija Cetkovic_UlcinjIz kase JP Vodovod u Ulcinju prije oktobarskih izbora isplaćeno je 27 hiljada eura donacija glasačima i simpatizerima Demokratske partije socijalista i njenog koalicionog partnera Demokratske partije. Na spisku za donacije nalaze se imena 75 pojedinaca i organizacija. Novac je pravdan ličnim zahtjevima za potrebe pojedinaca (što je u nekim slučajevima stvarno bilo u pitanju), ali i za razne aktivnosti mjesnih simpatizera stranaka koje vrše vlast u Ulcinju, kao i njihovih glasača. Dobar dio donacija isplaćen je uoči stranačkih okupljanja i posjeta partijskih funkcionera neposredno pred održavanje parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine.

Prije oktobarskih izbora, na čelu ulcinjskog Vodovoda bio je Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije, koalicionog partnera Demokratske partije socijalista. Nakon izbora, Đeka je izabran za poslanika, zbog čega je podnio ostavku na mjesto direktora JP Vodovod Ulcinj.

Jedini opozicioni predstavnik u UO je odbornik koalicije „Bolji Ulcinj – bolja Crna Gora“ (SNP) Andrija Ćetković. On je nedavno i upozorio da u poslovanju preduzeća ima elemenata političke korupcije, nesavjesnog poslovanja i zloupotrebe službenog položaja. Ćetković je izjavio da će insistirati na provjeri finansijskog poslovanja i utvrđivanju odgovornosti ukoliko se pokaže da je bilo zloupotreba.

Izvor: Dan online