Raspisan sedmi tender za prodaju imovine „Bajo Sekulić“

May 25, 2013   | Ngjarjet - Events

Kriporja e UlqinitULCINJ – Stečajna uprava ulcinjske Solane „Bajo Sekulić“ raspisala je novi tender za imovinu kompanije, po početnoj cijeni od 204 miliona eura, pet miliona nižoj nego na prethodnoj licitaciji koja je propala.

Zainteresovani za kupovinu imovine Solane ponude mogu dostavljati do 18. juna.

Potencijalnim kupcima ponuđena je nepokretna imovina, koju čine zemljište, objekti za upotrebnu vodu, zgrade u industriji i rudarstvu, poslovne zgrade u privredi, elektroenergetski i objekti gasovoda, kao i kanali. Pored toga, prodaje se i tehnološka i kancelarijska oprema, građevinska mehanizacija i transportna sredstva.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju domaće i strane kompanije i pojedinci koji uplate depozit od jedan odsto početne cijene. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik, a imovina će biti prodata onome ko ponudi najveću kupoprodajnu cijenu.
Početna cijena imovine Solane na prvom javnom nadmetanju iznosila je 257,8 miliona eura, da bi na šestom pala na 209 miliona eura, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Solanu od 2003. godine kontroliše podgorički biznismen Veselin Barović, koji je kupio kontrolni paket akcija za 800.000 eura.

I. Kv.

Izvor: Pobjeda