Rrezart Cungu – vendi i tret në turneun e nivelit Evropian

July 14, 2013   | Sporti / Sport

Rrezart-Cungu-shampion-evropian-1Federata e tenisit Evropian organizoj turneun e kategoris 16 vjeçar në Haskovo të Bugaris.

Në këtë turnej morri pjes edhe tenisti më i mir i Malit të Zi, Rrezat Cungu nga Ulqini.

Rrezarti në xhiron e parë u takua me Simon Athony Ivanov. Rrezarti e fitoj me rezultatin 6-1 6-0.

Në xhiron e dytë u takua me bugarin Petar Andreev. Rrezarti ishte më i mir, me rezultatin 7-5 7-5.
Rrezart-Cungu-shampion-evropian

Me Valentin Popescu u takua në çerek- finale. Valentini është një ndër 40 lojtarët më të mir në Evrop dhe prandaj ishte pa dyshim favorit që të fitoj këtë ndeshje. Rrezarti e befasoj kundërshtarin me rezultatin 6-2 6-4.

Rivali i radhës në gjysëm- finale ishte Valentin Vanta nga Rumunia.
Ai ishte më i mir se Rrezarti me rezultatin 6-3 6-4.

Në këtë turnej të nivelit evropian Rrezart Cungu fitoj vendin e tret dhe 60 pik që i ndihmoj dukshëm të përmisoj rënditjen e ti në rang listën e tenisit evropian.