Ne Tivar u mbajte kampionati Ballkanik ne Taekwondo

September 10, 2013   | Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji

Taekwondo UlqiniTaekwondo Kampionati Ballkanik

Me datë 07-08.09.2013 ne Tivar u mbajte kampionati Ballkanik në taekwondo në të dy diciplinat në Forma dhe dyluftim.

Garuesit e klubit të taekwondo-së Ulqinit të sukseshëm në kapionatin Ballkanik dhe poashtu edhe selektoti i Malit të Zi trajneri i Kt Ulqinit Fikret Dushku i sukseshëm me ekipin e Malit të Zi në diciplinën e Formave.
Medina Kanaqi është garuesja më e sukseshme me 4 medalje ballkanike si dhe Bojan Vladisavljevic .
Kampion të Ballkanit në diciplinën e formave arritën Medina Kanaqi Ardiana Karamanaga dhe Nuri Kanaqi në kategorin “Team Junior femele”, si dhe Mersudin Kurti, Mario Gegaj dhe Rrok Ivezaj kampion të ballkanik ne diciplinën e formave kategorija “Team Junior male”.
Ne diplinëne Formave garuesit nga KT Ulqini të cilët prezantuan Malin e Zi patën ketë suksese: gjithsejt 13 medalje, 4 të arta, 4 argjendi dhe 5 të bronzit.

Me medalje të artë u kurorzuan:
Medina Kanaqi,
Ardiana Karamanaga,
Nuri Kanaqi,
Mersudin Kurti,

Me medalje argjendi u kurorzuan:
Medina Kanaqi me dy medalje të argjendë në kategorinë individuale dhe çift,
Mersudin Kurti në kategorinë çift,
Bojan Vladisavljevic,

Me mdalje të bronzit u kurorzuan:
Amina Kanaqi me dy medalje,
Nuri Kanaqi,
Bojan Vladisavljevic poashtu me dy medalje,

Trajneri i Malit të Zi për kadet dhe junior si dhe selektor për diciplinën e formave Fikret Dushku me ekipin e Malit të Zi në diciplinë e formave fitoi gjithsejt 19 medalje Ballkanike, 6 të arta, 5 të argjendëta dhe 8 të bronzit si dhe kupen e vendit të tretë në plasmanin gjeneral i takoi ekipit të Malit të Zi.

Ndërsa në diciplinën e garave apo në dyluftim garuesit nga Ulqini patën këtë rezultat:
Edina Kraja nënkapione e ballkanit e cila fiton medaljen e argjendët.
Medina Kanaqi fiton medaljen e bronzit
Bojan Vladisavljevic poashtu fiton medaljen e bronzit dhe
Ardiana Karamanaga me medlaje të bronzit.
Taekwondo-Ulqini-1

Garuesit e Kt Ulqinit dhanë një kontribut të mirë në kampionatin Ballkanik të cilët përfaqsuan Malin e Zi sëbashku me garuesit tjerë nga klubet e ndryshme në Mal të Zi.
Përfaqsuesja e Malit të Zi në këtë kampionatë arrinë të fitoi 18 medalje në diciplinën e dyluftimin, prej tyre një të artë, katër të argjendë dhe 13 të bronzit.
Kampion i Ballkanit u shpall Balsa Radunovic ici kurorzohet me medalje të artë.
Nënkampion të Ballkanit u shpallen:
David Arapaj, Mario Gegaj, Angjela Popovic dhe Edina Kraja
Me medalje të bronzit u kurorzuan këto garues:
Mirjana Rasovic,
Milena Levicar,
Drita Dedivanaj
Bojan Vladisavljevic
Medina Kanaqi
Nik Juncaj
Muhamed Gjokovic
Milo Jankovic
Ksenija Vujadinovic
Elmedina Latic
Gjelosh Dedivanaj
Ardiana Karamanaga

KT Ulqini

Per me shumë Foto Taekwondo Balkan championship 2013 Facebook