Izbjegli sudski postupci Opštine Ulcinj i bivšem Građevinskom preduzeću „Primorije”

December 3, 2013   | news

Nazif-Cungu-PREDUZECE-PrimorjeSastanak u vezi stanja u bivšem Građevinskom preduzeću „Primorije” u stečaju

Danas je predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu održao sastanak u vezi stanja u bivšem Građevinskom preduzeću „Primorije” u stečaju. Sastanku su prisustvovali predstavnik sindikata bivših radnika, stečajni upravnik i većinski vlasnik preduzeća.
Na sastanku je iznijeto da preduzeće duguje oko 1.200.000 eura koje je potrebno isplatiti iz stečajne mase, a od toga oko 320.000 eura bivšim radnicima. Stečajni upravnik Ognjen Jovović najavio je da će se ubrzo isplatiti jedna trećina od iznosa koji se duguje radnicima, dok je za ostale dugove potrebno sačekati prodaju stečajne mase.

Na sastanku je posebno bilo riječi o međusobnim imovinskim odnosima Opštine i „Primorija”, odnosno o više sudskih sporova koji se vode između ta dva subjekta, od kojih neki i duže od 10 godina. Zajednički je ocijenjeno da dalje odugovlačenje sudskih postupaka ne ide u prilog ni jednoj ni drugoj strani, s toga je dogovoreno da se napravi jedan presjek stanja nakon čega bi obije strane iznijele svoje stavove i pozicije, te da se potom međusobnim razgovorima pokuša napraviti poravnanje i izbjegli dalji sudski postupci. Na taj način će se kasnije prodajom imovine preduzeća moći namiriti svi povjerioci, prije svega bivši radnici koji godinama traže svoja prava.