Opština Ulcinj primjer drugim opštinama u Crnoj Gori + Foto

December 25, 2013   | news

Opstina-Ulcinj-OEBS-MontenegroKancelariji za međunarodnu saradnju i projekte Opštine Ulcinj, uručena je plaketa ”Najbolja praksa u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori u 2013. godini” za tematsku oblast ”Priprema i sprovodjenje projekata finansiranih iz EU fondova”

Nazif Cungu-OEBS-Montenegro
Program ”Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi”, kao dio šireg programa jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u Crnoj Gori, sprovodi Zajednica Opština Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore i misijom OEBS-a u Crnoj Gori.
Ovo je šesta godina za redom da se najbolja praksa lokanih samouprava utvrđuje i nagrađuje.
Prisutne je, u ime svih nagrađenih opština, pozdravio predsjednik Opštine Ulcinj, gospodin Nazif Cungu.

Nazif Cungu-OEBS-Montenegro-1

Predsjednik Cungu je istakao da je program ”Najbolje prakse” definitivnost opravdao svoj cilj jer je podstakao takmičarskih duh i konkurentnost među opštinama, i time stvorio mogućnost da učimo jednih od drugih.
Predsjednik Cungu se posebno osvrnuo na uloge Opštine Ulcinj u ovom programu – ”Mene kao predsjednika Opštine Ulcinj, veoma raduje činjenica da smo i mi ove godine u društvu najboljih. Opština Ulcinj je po prvi put konkurisala i dobila nagradu.

Nazif Cungu-OEBS-Montenegro-2

 

Time je potvrđena ispravnost odluke o formiranju Kancelarije za međunarodnu saradnju i projekte, i da je mlada ekipa i tek kako spremna za nove projekte i izazove.”
U ime organizatora svečane ceremonije dodjele nagrada, prisutnima su se obratili Alyn Roberts v.d. Šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Jadranka Vojinović, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova i Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore.

Arsllan-Hajdinaga-kordinator
Praksu Opštine Ulcinj ”OSNIVANJE I FUNKCIONISANJE KANCELARIJE ZA MEĐUNARODNJU SARADNJI I PROJEKTE” prezentovao je Arslan Hajdinaga, Koordinator Kancelarije.