Regionalni i ulcinjski vodovod: Dovoljno vode tokom cijele godine

December 25, 2013   | news

VODA-ULCINJRegionalni i ulcinjski vodovod potpisali ugovor o saradnji: Dovoljno vode tokom cijele godine

PODGORICA – Direktor Regionalnog vodovoda Boris Jevrić i prvi čovjek ulcinjskog Vodovoda i kanalizacije Avdiu Fehimi potpisali su u ponedjeljak ugovor o kontinuiranoj isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema za potrošače na teritoriji najjužnije crnogorske opštine.

Jevrić je Pobjedi kazao da je opština Ulcinj 2011. povezana na regionalni vodovodni sistem, ali da su predstavnici dvije firme tek juče usaglasili određena nerazjašnjena pitanja i napravili dugoročno održiv ugovor.

– Precizirali smo obaveze kako bi Ulcinj tokom čitave godine imao nedostajuće količine vode iz Regionalnog vodovoda po cijeni od 0,29 eura po metru kubnom – naveo je on, dodajući da se nada da će potpisivanje ugovora sa ulcinjskim Vodovodom pomoći da se prevaziđe problem u funkcionisanju južnog kraka regionalnog vodovodnog sistema.

Jevrić je objasnio da je taj problem nastao zbog odluke barskog Vodovoda i kanalizacije da jednostrano raskine ugovor s Regionalnim vodovodom.

– Nadam se da će potpisani ugovor sa Ulcinjem i očekivanje potpisivanje ugovora i dogovora sa opštinom i Vodovodom Bar, omogućiti da i južni krak regionalnog vodovodnog sistema bude u funkciji u toku cijele godine, kao što je to riječ sa sjevernim krakom – rekao je on.

Počele pripreme za sezonu

– Ako pričamo o turističkoj destinaciji Crnoj Gori kao jedinstvenoj adresi ili bilo kojoj primorskoj opštini, više ne možemo podrazumijevati da je dovoljno da imamo bilborde ili reklame „mi imamo vode“.  Ulcinj je ove godine imao jedan krizni period, ali je Regionalni vodovod vanrednim naporima učinio da što prije dobije vodu. Sva odgovornost je upravo bila na ulcinjskoj opštini i vodovodnom preduzeću, koji nijesu od 2011. potpisivali ugovore o kontinuiranoj isporuci vode sa Regionalnim vodovodom. Ističem da je današnji dan i potpisivanje ugovora veoma značajan faktor i da je Ulcinj ovim danom bukvalno počeo da se priprema za turističku sezonu – kazao je Jevrić.

R.E.

Izvor: POBJEDA