“Štrajk glađu” muzeja Ulcinja + Foto

December 25, 2013   | news

Strajk-Muzeja-UlcinjaSamo četvoro njih je sasvim slučajno danas oko 11 sati, zalutalo do kapije tzv. muzeja na “Trgu robova” kod nas u Starom gradu. Naravno, zatvorena kapija i natpis “Štrajk”, pa ispod toga još jedan, još neobičniji i još čudniji, “Štrajk glađu”. Čudno je to ovih dana, za sve rijetke goste, koji dolaze da se dive, kamenu, i starim majstorima koji su taj kamen oblikovali stolećima. Ova se scena desila u momentu dok sam ja prolazio, međutim, vjerovatno je lijepo vrijeme privuklo još nekoga da se popne i do nas gore.

Strajk-Muzeja-Ulcinja-1
Gospoda koja “štrajkuju” nemaju puno osjećaja za ovaj dio našeg grada, jer nijedan nije rođen tu, ali je nama žiteljima Starog grada, bilo neobično da se nekoliko dana nagledamo tih natpisa, i zatvorenih vrata. Bilo je nekih prijedloga da silom otvorimo kapiju, kako bi gosti slobodno ulazili u ovaj dio Starog grada, međutim, bojim se, da bi se spustili na njihov nivo, a to nijesmo smjeli dozvoliti.
Čuo sam da su prekinuli, štrajk, jer su im isplaćeni lični dohodci, ne “zarade”, što je dobro. Iskreno se nadam, da će ih novac konačno “stimulisati” da se bolje organizuju i da rade.
Gostima i rijetkim turistima, koji su ovih dana dolazili i nailazili na zatvorene kapije ovog dijela Starog grada, se ja kao prvi čovjek Starog grada, iskreno duboko izvinjavam….

Ismet Karamanaga Facebook

Strajk-Muzeja-Ulcinja-2 Strajk-Muzeja-Ulcinja-3 Strajk-Muzeja-Ulcinja-4