Ulcinj: Najviše zahtjeva za rješavanje tekućih problema

December 29, 2013   | Ngjarjet - Events

Nazif-Cungu-me-punëtorët e Kripores së UlqinitPiše: Ana Živanović

ULCINJ – Prema nekim istraživanjima gotovo sve žalbe upućene najvišim crnogorskim državnim i opštinskim funkcionerima su – istinite. Čak i one koje se upućuju anonimno, ali koje imaju isti tretman kad su provjere u pitanju, kao i one potpisane…

Od divlje gradnje…

Slično je i sa Ulcinjom. U našem najjužnijem gradu žalbe građana zavise od gradskih problema. A oni su različiti: od divlje gradnje, preko nedostatka vode ili struje, komunalnih i imovinsko-pravnih problema…

O svemu tome smo razgovarali sa Almirom Molabećirovićem, šefom kabineta predsjednika ulcinjske opštine Nazifa Cungua.

– Građani se obraćaju po raznim pitanjima. Nekada se žale na rad sekretarijata, a najčešće traže rješavanje tekućih životnih problema. Žale se na divlju gradnju, ljeti na nedostatak rasvjete, struje ili vode, prosjačenje, glasnu muziku… Uglavnom su sva obraćanja osnovana i sa razlogom – govori Molabećirović za Pobjedu nedjeljom.

Prijem za svakog

Interesantno je da u Ulcinju ne postoji posebna komisija za žalbe.

Predsjednik opštine, Nazif Cungu, čita sva obraćanja građana i zatim predlaže da se utvrdi da li je žalba osnovana. Ako jeste, predlaže se rješavanje problema. Građani se žale i pismeno i usmeno.

– Da bi se građanin lično obratio predsjedniku opštine, potrebno je samo da se najavi. Zakaže se prijem, a vreme od traženja prijema do zakazanog sastanka zavisi od obaveza koje predsjednik opštine ima – govori Molabećirović.

Bilo je i neobičnih zahtjeva.

– Radije ne bih govorio o neobičnim zahtjevima jer ne želim da se niko prepozna. Možda ima i neobičnih zahtjeva, ali uglavnom su oni opravdani i potpuno na mjestu – rekao nam je Molabećirović.

Izvor: POBJEDA