Ulcinj: Najviše zahtjeva za rješavanje tekućih problema
Piše: Ana Živanović ULCINJ – Prema nekim istraživanjima gotovo sve žalbe upućene najvišim crnogorskim državnim i opštinskim funkcionerima su – istinite. Čak i one koje se upućuju anonimno, ali koje imaju isti tretman kad su provjere u pitanju, kao i one potpisane… Od divlje gradnje… Slično je i sa Ulcinjom. U našem najjužnijem gradu žalbe građana zavise od gradskih problema. A oni su različiti: od divlje gradnje, preko nedostatka vode ili struje, komunalnih i imovinsko-pravnih problema… O svemu tome smo razgovarali... Vazhdo

December 29, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Ulcinj: Najviše zahtjeva za rješavanje tekućih problema
Tags:

Forca: Partije su postupile protiv interesa radnika u lokalnoj administraciji
ULCINJ – Odbacivanje odluke o privremenom finansiranju opštine Ulcinj od strane raznih političkih subjekata u Skupštini opštine Ulcinj, osim Nove demokratske snage – Forca svjedoči o neodgovornosti i nespremnosti ostalih političkih subjekata u lokalnom parlamentu, ocijenio je Fuad Hadžibeti, šef odborničkog kluba Force. Hadžibeti je saopštio da je zahvaljujući maksimalnom angažovanju predsjednika opštine g-dina Nazifa Cungua nasijeđeni dug od oko četiri miliona eura isplaćen u posljednje dvije godine i da je trebalo... Vazhdo

December 29, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Forca: Partije su postupile protiv interesa radnika u lokalnoj administraciji
Tags:

Kryetari Cungu vizitoi Arabinë Saudite + Foto
Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu qëndroi në një vizitë njëjavore në Arabi Saudite gjatë të cilës realizoi një sëri takimesh me përfaqësues të Bankës Islamike për zhvillim si dhe investitor të ndryshëm që shprehën interesimin për investime në Ulqin dhe Mal të Zi. Kryetarit Cungu në këtë vizitë u bashkangjitën edhe përfaqësues nga qeveria e Malit të Zi në krye me sekretarin Predrag Laushiq nga Ministria e turizmit dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Një prej takimeve në Bankën Islamike për zhvillim... Vazhdo

December 29, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Kryetari Cungu vizitoi Arabinë Saudite + Foto
Tags:

Forca Rinore i dhuroj një buzëqeshje fëmijëve të qendrës Sirena
“Të dhurojmë një buzëqeshje” Forca Rinore dje në orët e mëngjesit I dhuroj një buzëqeshje fëmijëve të qendrës ditore me aftësi të kufizuara “Sirena”. Ato përgatitën disa dhurata speciale për këtë rast duke I’u referuar nevojave të këtyre fëmijëve. Ky projekt është tashmë tradicional nga antarët e Forcës së re Demokratike pasi që vitin e kaluar këtë iniciativ e morri Forumi I Gruas. Këtë vit u vendos që të rinjtë ta vazhdojnë dhe kjo u mirprit nga të gjithë anëtarët e Forces Rinore. “Humanizmi... Vazhdo

December 29, 2013  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Forca Rinore i dhuroj një buzëqeshje fëmijëve të qendrës Sirena
Tags:

Këshilli Gjyqësor zgjedhë Gazmend Kalabrezin gjykatës
Gazmend Kalabrezi është zgjedhur për gjykatës të këtij institucioni gjyqësorë në mbledhjen e djeshme të Këshillit gjyqësorë të Malit të Zi. Kalabrezi kohë më parë ka punuar në Organet e vetëqeverisjes lokale në Komun të Ulqinit.  Vazhdo

December 29, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Këshilli Gjyqësor zgjedhë Gazmend Kalabrezin gjykatës
Tags:

Nikollë Camaj: Duam komunë e jo eksperimente
Është ngritur mjaft pluhur mbi statusin e ardhshëm të Komunës urbane të Tuzit. Përderisa në Malësi pritet për datën e referendumit për Komunë, tani erdhi një propozim i ri. Kryetari i Komunës së Podgoricës, Miomir Mugosa paralajmëroi se në fillim të vitit të ardhshëm do të zhvillohen bisedime me përfaqësues të të gjitha subjekteve politike shqiptare, ku përmes ndryshimit të Ligjit për kryeqytetin dhe financimit të vetëqeverisjes lokale, do të vihet deri te Komuna e Tuzit, siç tha ai, me kapacitete të... Vazhdo

December 29, 2013  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Nikollë Camaj: Duam komunë e jo eksperimente
Tags:

Numanoviq: Me ligj të ri flamuri as në dasma
Pas hyrjes në fuqi të ligjit të ri për zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen publike të simboleve kombëtare, përdorimi i simboleve nacionale do të ndalohet madje edhe në dasma, shkruan gazeta Dan. Në pyetjen e gazetarëve drejtuar Ministrit për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave Suad Numanovic, se a nënkupton kjo që simbolet kombëtare do të jenë të ndaluara edhe në dasma ai tha: “Ky ligj përcakton qartë përdorimin e tij, gjegjësisht ndalimin. Simbolet kombëtare mund të përdoren për qëllime personale, por... Vazhdo

December 29, 2013  :: Bota, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Numanoviq: Me ligj të ri flamuri as në dasma
Tags:

Karamanaga nezakonito otpuštao radnike TO – Ulcinja
Tužilaštvo u Ulcinju na osnovu krivične prijave bivših radnika pokrenulo je istragu o mogućim zloupotrebama službenog položaja u lokalnoj Turističkoj organizaciji, saznaje „Dan“ . Predmet istrage je sadašnji diretktor TO Minir Karamanaga koga pet bivših radnika: Ali Redža (bivši direktor), Merita Redža, Aleksandar Jacović, Bećir Zatović i Muharem Bećović terete za nezakonito otpuštanje u junu 2012. godine kada su, kako navode, usred turističke sezone otpušteni sa posla. Radnici su, tvrde, još iste godine podnijeli... Vazhdo

December 29, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Karamanaga nezakonito otpuštao radnike TO – Ulcinja
Tags:

Zenka zove Milića u pomoć za finansiranje izborne kampanje
ULCINj – Skupština opštine Ulcinj nije juče usvojila odluku o privremenom finansiranju organa lokalne samouprave u prvom tromjesečju naredne godine, jer su protiv te odluke glasali svi odbornički klubovi, sa izuzetkom Nove demokratske snage – Forca. Lokalana samouprava se zbog toga našla u nezavidnoj situaciji, jer, kako je upozorio Sekretar za finansije i budžet Agron Ibrahimi od 1. januara neće se moći izvršiti nijedno plaćanje prema dobavljačima niti isplaćivati zarade zaposlenima u Opštini. Po svemu sudeći, bez novca... Vazhdo

December 29, 2013  :: news :: Comments Off on Zenka zove Milića u pomoć za finansiranje izborne kampanje
Tags:

Dritan Abazović na čelu liste Pozitivne u Ulcinju
PODGORICA – Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore predložilo je Glavnom odboru stranke da nosilac izborne liste u Ulcinju bude Dritan Abazović, saopšteno je iz te partije. Predsjedništvo je predložilo usvajanje liste kandidata za odbornike na lokalnim izborima u Ulcinju, a za nosioca liste predložen je Dritan Abazović. OO Pozitivne Crne Gore Ulcinj je sredinom decembra izabrano Predsjedništvo i šest novih članova odbora. Predsjedništvo OO Ulcinj čine tri potpredsjednika Omer Bajraktari, Safet Beci i Dženan Mavrić, dok su... Vazhdo

December 28, 2013  :: news :: Comments Off on Dritan Abazović na čelu liste Pozitivne u Ulcinju
Tags:

Page 3 of 18212345...102030...Last »