Rebeka Rexhepi: Kur kanceri të “pushton” jetën tënde
Të thyesh muret e heshtjes Kur kanceri të “pushton” jetën tënde e bënë atë pothuajse të padurueshme, të izoluar dhe të rrethuar nga heshtja. Por kjo është një histori tjetër, ku për protagonist ka dy persona jo një. Rebeka dhe Xheraldina, nëna e saj, e cila në gjithë këtë betejë të madhe ishte mburoja dhe arma e saj. Një shembull që shkon përtej të përditshmes, kur shpesh për këtë sëmundje nuk flitet as brenda familjes dhe jo më shoqërisë, dhe heshtja duket se të vret dyfish. Xheraldina Rexhepi na... Vazhdo

November 24, 2014  :: Intervista / Intervju :: Komentet (0)
Tags:

Isat Jakupi na čelu nove partije, Cen­tral­nog al­ban­skog po­kre­ta za in­te­gra­ci­je
U Ul­ci­nju je ozna­če­no for­mi­ra­nje no­vog po­li­tič­kog su­bjek­ta, Cen­tral­nog al­ban­skog po­kre­ta za in­te­gra­ci­je. Pre­ma na­vo­di­ma me­di­ja, u po­ziv­ni­ci ko­jom se po­je­di­ni gra­đa­ni po­zi­va­ju na skup kao ko­or­di­na­tor ovog po­kre­ta se na­vo­di Isat Ja­ku­pi. On je ne­ka­da bio na če­lu Gra­đan­skog po­kre­ta „Isti­na”, te od­bor­nik Par­ti­je de­mo­krat­skog pro­spe­ri­te­ta u Skup­šti­ni op­šti­ne Ul­cinj. Na sjed­ni­ci je... Vazhdo

November 24, 2014  :: news :: Komentet (0)
Tags:

Takimet e Fatmir Gjekes në rrjetin e Bizneseve të Diasporës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Shoqata Shqiptaro – Amerikane “Ana e Malit” organizoi të shtunën një takim të përfaqësuesve të komunitetit të Anës së Malit në Nju Jork me kryetarin e komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka udhëtojë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës me ftesë të Shoqatës shqiptaro-amerikane “Ana e Malit” . Ceremoni zyrtare u zhvillua në sallën qendrore të hotelit Hilton Garden Inn, në Staten Island ku asistuan përfaqësuesit zyrtar të zyrës së asamblesitit të Nju Jorkut,... Vazhdo

November 24, 2014  :: Lajmet / Vijesti :: Komentet (0)
Tags:

Ali Salaj: Shqiptarët në Mal të Zi të pakënaqur me gjendjen e arsimit në shqip – Video
Shqiptarët  janë të pakënaqur me gjendjen e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe kërkojnë nga institucionet shtetërore të vendit respektimin e të drejtës  elementare të arsimit në gjuhën amtare. Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi është duke u nënshkruar peticioni me moton “Stop diskriminimit, duam të arsimohemi si shqiptarë”, i cili në fund të këtij muaji do t’i dorëzohet Ministrisë së Arsimit, përfaqësive diplomatike dhe zyrës së Komisionit Evropian në... Vazhdo

November 24, 2014  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komentet (0)
Tags:

Zaposleni u Opštini Ulcinj prijete blokadom opštinskog računa
Sin­di­kal­na or­ga­ni­za­ci­ja or­ga­na lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve upu­ti­la je za­htjev pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Ul­cinj Fat­mi­ru Đe­ki da se od kre­di­ta od mi­li­on i dvje­sta hi­lja­da eura, ko­ji se oče­ku­je od Atlas ban­ke, za­po­sle­ni­ma u Op­šti­ni is­pla­te sve za­o­sta­le pla­te. U pro­tiv­nom rad­ni­ci će na osno­vu mje­seč­nih iz­vje­šta­ja o pla­ta­ma pod­ni­je­ti sud­skim iz­vr­ši­o­ci­ma za­htje­ve za pri­nud­nu na­pla­tu za­ra­da... Vazhdo

November 22, 2014  :: news :: Komentet (0)
Tags:

22 NËNTOR 1880- ATËHERË KUR ULQINI U MBROJT ME LUFTË
( Me rastin e përvjetorit të betejës në Anë të Malit )         Ana e Malit ( Komuna e Ulqinit), ashtu si edhe shumë vendbanime të tjera shqiptare,me vendimet e Kongresit të Berlinit (1878), Konferencës së Ambasadorëve në Londër (1913) si dhe asaj të Parisit (1919) u ndanë padrejtësisht nga trungu i shtetit të tyre amë-Shqipërisë dhe iu bashkangjiten Malit të Zi.        Që nga viti 1880 kur Ulqini iu bashkangjit Malit të Zi,kundër vullnetit dhe dëshirës së popullit të tij,janë bërë përpjekje të... Vazhdo

November 22, 2014  :: Bota, Lajmet / Vijesti :: Komentet (0)
Tags:

Me rastin e festës së 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit – Koncert simfonik të Teatrit Kombëtar
Me koncertin simfonik të Teatrit Kombëtar të operas dhe baletit – Tiranë të martën, më 25 nëntor, në Ulqin do të shënohet festa më e madhe kombëtare shqiptare, Dita e flamurit, është lajmëruar nga Këshilli kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi. Programi i aktiviteteve me rastin e 28 Nëntorit – Ditës së Flamurit 2014 Ulqin – Tuz – Plavë E martë, 25 nëntor 2014 “Epoka në pentagram” – koncert premierë i solistëve & Orkestrës Simfonike të Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit – Tiranë... Vazhdo

November 21, 2014  :: Shtypi / Mediji :: Komentet (0)
Tags:

Forca e Re Demokratike pershendet arritjen e marreveshtjes PDK – LDK
Urime per arritjen e Koalicionit PDK-LDK Përshendesim koalicionin e dy partive më të mëdha PDK-LDK dhe arritjen e marrëveshtjes për qeverisjen e vendit. Shqiptaret e Malit te Zi e kanë përcjellë me vemendje gjendjen politike në Kosovë dhe arritjen e marrëveshtjes së mirëpritur në interesin më të mirë të Kosovës. Urojme konstituimin sa ma të shpejtë të institucioneve dhe suksese në qeverisjen e Kosovës. FORCA, Nazif Cungu  Vazhdo

November 21, 2014  :: Politika :: Komentet (0)
Tags:

Draga: Diskriminimi malazez! Shqiptarët po humbin territoret
Dr.Nail Draga:” Diaspora shqiptare, ka dhënë kontribut më vlerë gjatë gjithë kohës për çështjen kombëtare shqiptare” Intervistë për “Bota sot” me Dr.Nail Dragën, drejtor i Qendrës Kulturore në Ulqin Intervistoi: Beqir Sina NEW YORK : I ndodhur në SHBA- javën e kaluar, Dr. Nail Draga, drejtor i Qendrës Kulturore në Ulqin, si i ftuar në Konferencën e dytë ndërkombëtare, kushtuar shqiptarëve në Mal të Zi, e cila është mbajtur në Universitetin Oakland – Michiganit – mbajti kumtesë “Shqiptarët... Vazhdo

November 21, 2014  :: Intervista / Intervju :: Komentet (0)
Tags:

Amela Terzić priprema se u Ulcinju za nastup na Evropskom prvenstvu u krosu u Bugarskoj
Amelin trener Rifat Zilkić rekao da će do početka decembra ona pokušati da popravi fizičku spremu. “Maksimalno smo posvećeni treningu. Cilj je da Amela popravi formu jer je na predstojećem takmičenju u Bugarskoj očekuje jaka konkurencija kod mlađih seniorki i ekstremno teška staza”, rekao je Zilkić radiju „Sto plus“. Osim Terzićeve, na crnogorskom primorju se u poslednja tri dana spremaju i Jasmin Ljajić, Muamer Hasanović i pionir Elzan Bibić. “Hasanović i Bibić, koji je otkrovenje sezone, imaju... Vazhdo

November 20, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Komentet (0)
Tags:

Page 1 of 19112345...102030...Last »