Zakup Solane, samo ponuda Sindikata radnika Solane

April 11, 2014   | news

solana-Ulcinj_For-RentZa jednogodišnji zakup Solane, do sada stigla samo ponuda Sindikata radnika Solane

Predsjednik Sindikata ulcinjske Solane Marko Miranović kazao je Portalu Analitika da je Sindikat poslao punudu za jednogodišnji zakup Solane.

Stečajni upravnik ulcinjskog preduzeća u stečaju Ognjen Jovović, kazao je Portal Analitika da je do danas stigla samo jedna ponuda, naravno, ne precizirajući čija, pa se jasno da zaključiti da je interesovanje za zakup, prema oglasu objavljenom prije dvije sedmice, pokazao upravo Sindikat.

„Mi smo životno zainteresovani za to i predali smo u Privredni sud ponudu prije nekoliko dana. Ako dobijemo, računamo da ćemo imati podršku i opštine i države“, kaže Miranović.

On, kao i Jovović, ipak ostavljaju mogućnost da neka ponuda stigne i sjutra, budući da je važan termin slanja ponude, koja može nositi poštanski pečat do danas u 15 sati.

Jovović je kazao da će otvaranje ponuda biti u Privrednom sudu u Podgorici naredne srijede.

Predsjednik Sindikata ulcinjske solane, na pitanje čime su garantovali svoju ponudu, odgovara da je to dug prema radnicima Solane za neisplaćene plate i doprinose od 2009. godine, koji iznosi oko 1,8 miliona eura.

„Na lageru je još oko 4,5 hiljade tona neobrađene soli ostale od prošlogodišnje berbe.  Računamo da to obradimo i prodamo. Tu se, nakon obrade i pakovanja, može prihodovati oko  400 hiljada eura“, kazao je Miranović, zaključujući:

„Mi smo iz moralnih razloga željeli da konkurišemo, a kako će se to završiti, da li ćemo dobiti zakup, to će se tek vidjeti“.

Izvor: Portal Analitika