Džafer Ahmeti: Odnosi Crne Gore i Kosova mogu da posluže kao primjer

April 18, 2014   | news

Ahmeti-LuksicNovimenovani, stalni otpravnik poslova Republike Kosovo u Crnoj Gori, Džafer Ahmeti ističe da odnosi Crne Gore i Kosova mogu da posluže kao primjer dobrosusjedskih odnosa i da međusobnom saradnjom, ali i saradnjom sa ostalim zemljama regiona, mogu pokazati da se Zapadni Balkan mijenja.

Ahmeti je, u razgovoru sa šefom crnogorske diplomatije Igorom Lukšićem, izrazio zadovoljstvo povodom novog momenta u odnosima dvije zemlje i mogućnosti za saradnju koje otvara imenovanje stalnog predstavnika te države u Crnoj Gori.

Lukšić je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja stalnog predstavništva Kosova u Crnoj Gori, istakavši da će to doprinijeti jačanju saradnje i odnosa između dvije zemlje.

„On je kazao da pored izuzetno dobrih odnosa, u mnogim oblastima postoji prostor za njihovo snaženje, posebno u oblasti ekonomije. On je kazao da fokus saradnje u nastupajućem periodu treba da bude usmjeren na zajedničke projekte i incijative od značaja za građane dvije države“, navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i uspostavljenoj saradnji između crnogorskih i kosovskih institucija, a izražena je i posvećenost obje zemlje daljem unapređenju i jačanju međusobnih odnosa.

Izvor: TVCG