Ulcinj: Posjeta delegacije privrednika iz Adane + Foto

April 19, 2014   | news

posjeta delegacije privrednika iz Adane-UlcinjuU okviru posjete delegacije privrednika iz Adane opštini Ulcinj, 17. aprila 2014. godine priređen je sastanak predstavnika i privrednika opštine Ulcinj, na čelu sa predsjednikom opštine.
Predsjednik Fatmir Gjeka je kazao da Opština Ulcinj kao institucija je odlučna da svim zainteresovanim investitorima omogući što lakšu realizaciju njihovih projekata. U tom smislu smo za investitore kreirali niz povoljnosti, počev od uvođenja jednostavnih procedura za dobijanje potrebnih dozvola, oslobađanje od komunalija za gradnju hotela od 4 i 5 zvijezdica i plaćanje najniže cijene komunalija za poslovne i stambene objekte.
posjeta delegacije privrednika iz Adane-Ulcinju-1

U ime delegacije Adane govorio je predsjednik Upravnog odbora Privredne komore tog grada Atila Menevșe koji se zahvalio na prijemu i pozvao privrednike opštine Ulcinj u posjetu Adani. On je naveo da je Adana grad koji će u bliskoj budučnosti biti jedan od vodećih energetskih gradova u Turskoj i regionu, u kojem takođe postoje i povoljni uslovi za razvoj poljoprivrede.
Potpredsjednik opštine Ulcinj Ardijan Mavriq je naglasio da će Opština Ulcinj biti na raspolaganju svih zainterosovanim koji žele investirati i da će nastojati da otklone sve eventualne teškoće u realizaciji projekata za koje se odluče.

posjeta delegacije privrednika iz Adane-Ulcinju-2
Nakon sastanka u kojem su pored ostalog prezentovane i mogućnosti investiranja u Adani i Ulcinju, nastavljeni su B2B razgovori između privrednika dvije opština.

Opština Ulcinj