Apartmani Ulcinj, Letovanje Crna Gora 2014, Privatni smestaj, Jeftin smestaj

July 13, 2014   | Pushimet në Ulqin

plazhi-vogel-ulqin
I n f o
skype

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu je posebna, smeštena je na jugu Jadranskog mora. Nigde nećete naći, na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina – osim u Crnoj Gori.

Najjuzniji grad na Crnogorskoj obali, Ulcinj je svojim prirodnim potencijalima preodredjen za turizam. Ulcinj svojim položajem  zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata.

valdanos_ulcinj_ulqin-montenegro

Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta elitnog, nautičkog i zdravstvenog turizma

Ulcinj ima bogatu kuhinju, osim odličnih ćevapa i bureka, obavezno treba probati ulcinjske bamije kao i baklave, tulumbe i alve. A za ljubitelje mediteranske kuhinje tu je sveža raznovrsna riba kao na pr. Arbun, Brancin, Gof.. kao I morski plodovi. Ulcinjska obala je dugačka 32,70 km, a najvevećim delom to su peščane plaže među kojima  su najpoznatije Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, kao I plaže duž Borove šume i Valdanosa..

YouTube Preview Image