Dr Pa­vle Mar­ni­ko­vić: Spremni za veliki talas turista

July 18, 2014   | news

Pavle-Marnikovic-Pavle-Marnikoviq-Ulcinj-UlqinDom zdra­vlja Ul­cinj spre­man je da do­če­ka pr­vi ve­li­ki ta­las tu­ri­sta, ka­zao je di­rek­tor te usta­no­ve dr Pa­vle Mar­ni­ko­vić. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, u Ul­ci­nju ima do­volj­no lje­ko­va, sa­ni­tet­skog ma­te­ri­ja­la i ka­dro­va ko­ji mo­gu da od­go­vo­re even­tu­al­nim iza­zo­vi­ma u se­zo­ni.
-Do­bro smo opre­mlje­ni. Ima­mo do­volj­no apa­ra­tu­re za bi­o­he­mij­sku kli­nič­ku la­ba­ra­to­ri­ju. Zdrav­stve­na si­tu­a­ci­ja je po­volj­na. Ne­ma­mo ve­ćeg pri­li­va bo­le­sni­ka, ni­ti bo­le­sti ko­je pra­te se­zo­nu po­put cri­jev­nih in­fek­ci­ja. Pre­­poru­ka je da, osim nas, i sa­ni­tar­ne slu­žbe mak­si­mal­no od­ra­de kon­tro­lu, jer je po­ve­ćan broj obje­ka­ta gdje se pro­da­je i pri­pre­ma hra­na, ka­zao je Mar­ni­ko­vić. On je do­dao da ove se­zo­ne ne­će ra­di­ti am­bu­lan­ta u na­se­lju Štoj, u kom to­kom se­zo­ne bo­ra­vi ve­li­ki broj tu­ri­sta.
-Ni­smo u mo­guć­no­sti da ta­mo ofor­mi­mo punkt, ali smo na uslu­zi svim tu­ri­sti­ma i mje­šta­ni­ma, na­gla­sio je Mar­ni­ko­vić. Ape­lo­vao je na tu­ri­ste i gra­đa­ne da po­ja­ča­ju hi­gi­je­nu to­kom se­zo­ne, da iz­bje­ga­va­ju di­rekt­no vi­še­ča­sov­no iz­la­ga­nje sun­cu, kao i da se ne uda­lja­va­ju od oba­le.M.K.

Izvor: DAN