Dritan Abazović: Inicijativa za smjenu Pajovića nema veze sa pregovorima

July 30, 2014   | Ngjarjet - Events

Pajovic-AbazovicČlan predsjedništva Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović, jedan od potpisnika inicijative za smjenu predsjednika stranke Darka Pajovića, kazao je za “Dan”da je iniciativa za smjenu Pajovića opravdana, ali da je cilj onih koji su je učinili dostupnom javnosti da nanesu štetu pregovorima opozicije i koalicije “Evropsko lice Podgorice” o formiranju manjinske vlasti u Podgorici.

“Onome ko je tu inicijativu poslao medijima cilj je bio davanje vjetra u leđa DPS-u, to jest da pomogne  DPS-u, ali i oteža posao opoziciji, kazao je Abazović, naglašavajući da su formiranje vlasti u Podgorici  i unutarstranačka dešavanja u Pozitivnoj dva odvojena procesa.

doljepajovic1

“Pregovarački tim Pozitivne ima maksimalnu podršku svih članova predsjedništva i glavnog odbora u vezi sa formiranjem vlasti i to je prioritet svih prioriteta, koji ni na koji način ne može da se dovede u pitanje, kazao je Abazović.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Dragan Ćiro Cvetković, Nikola Koćalo, Goran Đurović, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar, uputili su Incijativu Predsjedništvu Pozitivne Crne Gore kojom traže ostavku predsjednika stranke Darka Pajovića i organizovanje stranačkog kongresa u što kraćem roku.

Oni su naveli da se inicijativa podnosi jer Pozitivna nije u prethodnom periodu uspjela da ostvari očekivane rezultate na lokalnim izborima,te da je stranka nakon parlamentarnih izbora 2012. imala političke udarce, odlaske odbornika i poslanika.

Izvor: DAN / Analitika – Informativni Portal